banner2
banner34

Yerli aşı Turkovac ne zaman kullanılacak?

Yerli aşı Turkovac ne zaman kullanılacak?
banner45
banner46

Yerli aşı Turkovac için geri sayım başladı. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turkovac'ın yıl bitmeden kullanıma gireceğini açıkladı. Bakan koca uzmanlık eğitimi ve uzman doktorların özlük haklarıyla ilgili müjdelerin olabileceği sinyalini de verdi. İşte detaylar...

Yeni Şafak gazetesine konuşan ve Turkovac’ın küçük ölçekli üretiminin yapıldığını paylaşan Bakan Koca, büyük ölçekli üretim için acil kullanım onayı beklendiğini söyledi.

Bakan Koca, aralarında Malezya ve Endonezya’nın da bulunduğu çok sayıda ülkenin Turkovac’ı güvenilir bulduklarını ve yerli aşıyı beklediklerini belirtti.

banner37
"İLK KORONA İLACI KULLANACAK ÜLKELERDENİZ"

Ayrıca korona tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni ilaçlar da yavaş yavaş devreye girmeye başlayacak. Bakan koca "Aşıdan sonra ilacı da en erken kullanan ülkeler arasında olmak istiyoruz.” dedi.

Türkovac’la ilgili süreç iki koldan ilerliyor. Faz-3 için yürütülen çalışma son safhaya gelmiş durumda. Faz-3 için hafta sonuna kadar ihtiyaç duyulan 3 bin gönüllüye ulaşılması bekleniyor.

UZMAN DOKTORLAR İÇİN MÜJDELİ HABER YOLDA

Öte yandan Bakan Koca, sağlık çalışanlarının, doktorların sorunlarını, sıkıntılarını azaltmak için yeni arayışlar içinde. Bu çerçevede önümüzdeki dönemlerde uzmanlık eğitimi ve uzman doktorların özlük haklarıyla ilgili müjdeli bazı haberler gelebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1