banner2
banner34

Yunanistan'dan yeni Doğu Akdeniz isteği!

Yunanistan'dan yeni Doğu Akdeniz isteği!
banner45

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bleçika'nın Brüksel kentinde AB Dışişleri Bakanları toplantısında mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

"DAHA FAZLA SOMUT ADIM ATILMASINI İSTİYORUZ" TALEBİ 

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Dendias, Oruç Reis'in bölgeden ayrılışına değinerek, "Oruç Reis'in bölgeden ayrılışı toplantıda olumlu bir işaret olarak görüldü. Ancak bu ilk işaret" dedi. Sözlerine devam eden Dendias, "Türkiye, uluslararası hukuka saygı konusunda daha somut adımlar atmak zorunda" ifadesini kullandı.

banner37

YAPTIRIMLAR ELE ALINACAK

Yunan bakan, Perşembe ve Cuma günü yapılacak AB Zirvesi'nde Doğu Akdeniz'deki meselelerin gündeme geleceğini belirterek, Pazartesi (dün) yaptıkları toplantıda, Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlar konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi. "Konu AB Zirvesi'nde devlet ve hükümet başkanları tarafından ele alınacak" diyen Dendias, "Umarız o zamana kadar Türkiye uluslararası hukuka saygısının somut göstergelerini sağlamış olur" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN GERİ ADIM YOK

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisini bakım ve onarımı için Antalya açıklarına çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Oruç Reis'in bakım sürecinin diyalog ve diplomasiye katkı sağlayabileceğini belirterek, geminin bakımları bittikten sonra tekrar araştırma sahasına geri döneceğini söylemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1