banner2
banner34

Göçmenlik, kırgınlık ve kimlik hikayeleri Pantelis’te buluştu

Göçmenlik, kırgınlık ve kimlik hikayeleri Pantelis’te buluştu
banner45

Yaşamını İngilterede sürdüren Kâzım Altan, birbirine bağlı üç uzun öyküden oluşan “Pantelis” adlı kitabını yayınladı.

Kıbrıs’tan Londra’ya uzanan göç hikayesini anlatan ve birçok mesajların çıkartılabileceği öykülerde göçmenlik, kırgınlık ve kimlik konuları işlenmiştir.

Kıbrıs’tan Londra’ya uzanan bir göç hikâyesini okurla buluşturan Kazım Altan, bu hikayelerde, hüzün, kırgınlık, göçmenlik mücadelesi ve aşk konularını işledi.

Kendisi de Kıbrıs göçmeni olan eğitimci Kâzım Altan kitbın gelirini Evrensel Hasta hakları Derneği'ne bağışlıyor.

banner37

Öykülerde işlenen konular

Hikayelerinde konuşulması gereken “tehlikeli” konuların olduğunu belirten Kazım altan,  “Hayat maalesef bir gül bahçesi değil; ama sanırım, ben konuların en zorunu seçtim. Sinir ve ruh sağlığı bu zor konulardan biridir. Üç öyküde, belki de ilk iki çocuğunu kaybeden annemin öfkesi, çocuksuz yaşama mahkum anne adayının feryadına karışır. Babasını hiç bilmeyen Panteli’nin sessiz isyanı da aynı koro içindedir. Anlayamadıkları sebeplerden dolayı “gerçek” neyse, onu görmekte güçlük çeken, topluma bir türlü ayak uyduramayan ruh hastalarının halleri yine o harmanlanmış hayat tecrübemden çıkmıştır. Bu, yüksek eğitim yıllarımda kendini kaybeden sınıf arkadaşımın, ya da bir öğrencimin ruhsal değişiminin farkındalığı olabilir. Sokakta kendi kendine konuşan bir hastanın beynimde bıraktığı iz de bu etkenlerden biridir. Ruh hastalarını her zaman tehlikeli ya da komik gören toplum bireylerinin tepkileri de bir şekilde kendini bu satırların içinde bulur” şekiinde kaitabın içeriğindeki hikaelerin konularını özetledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1