banner2
banner34

İlginç Demlik Mabedi

İlginç Demlik Mabedi
banner45
banner46

Mojave Çölü içinde, Death Valley Ulusal Parkı civarında gezerken karşınıza gizemli bir kavşak çıkıyor. Asıl gizem ise tam da kavşak noktasında bulunan kahverengi tabelada. Yıllardan beri devam eden tuhaf bir geleneğin mimarı olan yön tabelası bundan daha garip bir hale bürünemezdi herhalde. Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti sınırları içinde bulunan Teakettle Junction, görenlerin yüzünde şaşkın bir ifade bırakıyor.

Demlik mabedi

Death Valley bölgesinde bulunan, Racetrack Valley Road’un 30 km kadar aşağısında yer alan Teakettle Junction, dünya üzerinde, demlikle turist çeken tek nokta olabilir. Buraya gelenler yanlarında getirdikleri çay demliklerini; ip, lastik ya da zincir gibi aparatlarla kahverengi tabelaya monte ediyor. Teakettle Junction (Çaydanlık Kavşağı), onlarca farklı boyutta, renkte ve şekildeki demliğe ev sahipliği yapıyor.

İddia odur ki, bu bir nevi demlik tapınağına ev sahipliği yapan Death Valley’den geçerken, tabelanın üzerine bir demlik bırakmak ve önceden bırakılmış demliklerden birini yanınıza almak size şans getirecek. Söz konusu iddia ne derece inandırıcı, tartışılır. Ancak sırf, insanoğlunun bu ilginç yaklaşımına şahit olmak ve Teakettle Junction’ı gözlerinizle görmek için uğramaya değer.

Siz yine her ihtimale karşı yanınızda bir demlik de bulundurun.

Dünyanın her yerinden mesaj

Teakettle Junction’daki çaydanlıkların öyle sıradan çaydanlıklar olduğunu sanmayın. Bunların birçoğunun içine sıkıştırılmış gizemli mesajlar var. Ayrıca bir kısmının da üzerinde farklı dillerle yazılmış metinler bulunuyor. Demlik mesajları meraklı ziyaretçiler tarafından keşfedilmek üzere tabela tarafından itinayla korunuyor.

Son derece sıradan görünen bu kavşağın, dünyanın en çok sevilen içecekleri arasında yer alan çaya özel bir tapınak haline nasıl ve niçin dönüştüğü ise kimse tarafından bilinmiyor. Bir kısım şehir efsanesi, eskiden buraya gelen insanlara yakınlarda bir su kaynağı olduğu mesajını vermek için bu demliklerin asılmaya başlandığını söylüyor. Ancak bu kulağa, o kadar da inandırıcı bir teori gibi gelmiyor.

Teakettle Junction’a giderken

Sebep her ne olursa olsun dünya üzerinde Teakettle Junction diye bir nokta oluşmuş ve her yıl epeyce bir ziyaretçiyi kendine çekmeyi başarıyor. Eğer sizin de bir gün yolunuz Kaliforniya’dan ve özellikle de Death Valley’den geçerse bu tabelayı ziyaret etmeyi unutmayın. Kim bilir, belki de demliklerin birinin içinde hayatınızı değiştirecek esrarengiz bir mesaja ulaşırsınız!

Son derece kurak ve sıcak olan bu bölgeye giderken yanınıza bol miktarda su almayı da ihmal etmeyin. Ayrıca hayli bozuk olan bu yoldan, bir arazi arabasıyla geçmeniz yararınıza olacaktır. Son olarak  Teakettle Junction  civarında cep telefonlarının çekmediğini de aklınızda bulundurun!

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1