banner2
banner34

Sancar: Türkleri Kimse Sevmiyor

Sancar: Türkleri Kimse Sevmiyor
banner45

Türkiye’nin çıkardığı en büyük bilim insanlarından bir tanesi olan Aziz SancarKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

Nobel ödüllü bilim insanı KKTC ziyareti sırasında Türkleri kimsenin sevmediğine dair açıklamalarda bulundu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Aziz Sancar KKTC

banner37
1946 Mardin doğumlu olan Aziz Sancar, Türkiye’de eğitim gördükten sonra yurtdışına gitmiş ve önemli çalışmaların altına imzasını atmıştı. 1997 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Karolina Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren biyokimyager, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştı.

Nobel ödülünü kazanmasıyla birlikte Türkiye’nin gurur duyduğu bir numaralı isim haline gelen Aziz Sancar, ödülün ardından sık sık Türkiye’yi ziyaret etmeye başlamış ve farklı konularda açıklamalarda bulunmuştu. Yakın zaman önce Kazakistan’a giden ve burada yaptığı açıklamalarda Türk birliği görmek istediğini söyleyen Sancar’ın son durağı KKTC oldu.

Konferans vermek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yakın Doğu Üniversitesini ziyaret eden Sancar,  “Siyasetçi değilim, ama KKTC’nin her Türk’ün kalbinde özel bir yeri var. Ben Türküm ve benim şöyle bir düşüncem var: Biz Türkleri kimse insandan saymıyor, ancak bizler insandan saydıracağız” dedi.

Bilim yapmanın ülkelerin kalkınması ve bekası için en temel unsurlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Nobel ödüllü bilim insanı, Kıbrıs’ın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1