banner2
banner34

ABD’de eşcinsellerin gittiği barda korkunç katliam

ABD şokta... Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde eşcinsellerin gittiği Pulse Club adlı gece kulübü, ülke tarihinin en kanlı katliamlarından birini yaşadı.

ABD’de eşcinsellerin gittiği barda korkunç katliam
banner45

ABD şokta... Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde eşcinsellerin gittiği Pulse Club adlı gece kulübü, ülke tarihinin en kanlı katliamlarından birini yaşadı. Yetkililer, ölü sayısını en az 50 olarak açıkladı. Kentte acil durum ilan edildi. Yetkililer, saldırgan Omar Mateen'in terör bağlantısıyla ilgili somut bir bilgiye ulaşamazken, saldırıyı IŞİD terör örgütü üstlendi.

Yetkililer, 50 kişiyi öldüren, 53 kişiyi de yaralayan saldırganın kimliğini Omar Mateen olarak açıkladı. Afgan asıllı 29 yaşındaki saldırgan, polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

İLGİLİ HABERTanıklar ABD'yi sarsan bar katliamını anlattı

Tanıklar ABD’yi sarsan bar katliamını anlattı

Orlando Polis Müdürü John Mina, “Saldırı organize ve iyi planlanmış gibi görünüyor” dedi. Mina, saldırganın barın dışında polisle çatışmaya girdikten sonra içeri kaçtığını ve insanları rehin aldığını açıkladı.

Güvenlik güçlerinin binanın kapısını zırhlı bir araçla kırarak içeri girdiği aktarıldı. Operasyon sırasında içeride bulunanların polisle irtibat halinde olduğu da yetkililer tarafından paylaşılan bilgiler arasında…

Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Mina, Mateen’in üzerinden bir saldırı tüfeği ile bir tabanca bulunduğunu duyurdu.

İLGİLİ HABERBar katliamcısı Omar Mateen saldırı anında IŞİD'e bağlılığını bildirdi

Bar katliamcısı Omar Mateen saldırı anında IŞİD’e bağlılığını bildirdi

Yetkililer, saldırın ideolojik motivasyonla gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.Terör örgütü IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı, saldırıyı terör örgütünün üstlendiğini duyurdu. ABD Kongre üyesi Alan Grayson, saldırının bir gay kulüpte gerçekleştirilmiş olmasının “tesadüf olmadığını” söyledi.

Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer, kentte acil durum ilan edildiğini açıkladı. Dyer, birlik çağrısında bulunarak, “Bizim toplumumuz güçlüdür. Bunu atlatmak için birbirimize yardımcı olmalıyız” dedi.

FBI’ın soruşturmaya dâhil olduğu ve saldırının “terör eylemi” olarak görüldüğü bildiriliyor.

banner37

Orlando polisi, bölgede yaşayanların olay yerinden uzak durmaları yönünde çağrı yaptı.

Barda yaşanan çatışma esnasında bir polis memurunun kafasından vurulduğu, ancak başındaki kaskın güvenlik görevlisinin hayatını kurtardığı aktarıldı.



CHRISTINA GRIMMIE CİNAYETİYLE İLGİLİ DEĞİL

ABD’yi sarsan olay, cuma günü The Voice (O Ses) yarışmacısı Christina Grimmie’nin öldürüldüğü yere, 6 7 kilometre mesafede bulunuyor.

Yetkililer, olayın Grimmie cinayetiyle bağlantılı olduğuna ilişkin bir delil olmadığını söyledi.

undefined

ABD’yi sarsan olayın yaşandığı gece kulübü…

EN KANLI KATLİAM

ABD’yi sarsan saldırı, ülke tarihinin “en kanlı silahlı saldırısı” olarak kayıtlara geçti.

Bu olay öncesi ülke tarihinin en kanlı silahlı saldırısı; 2007 yılında 32 kişinin hayatını kaybettiği Virgina Tech Katliamı ve 2012’de Sandy Hook İlkokulu’nda 27 kişinin öldürüldüğü katliamdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1