banner2
banner34

ABD'de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine soruşturma

ABD'nin Louisiana Eyaleti'nde, iki beyaz polisin, silahlı olduğu belirtilen siyah bir adamı ateş ederek öldürmesinin ardından Adalet Bakanlığı soruşturma başlattı.

ABD'de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine soruşturma
banner45


Louisiana Valisi John Bel Edwards soruşturmaya Federal Soruşturma Bürosu FBI ve eyalet polisinin de dahil olacağını açıkladı.
Olay Salı günü, eyaletin başkenti Baton Rouge'da meydana gelmişti.

Emniyet sözcüsü Jean McKneely, polislerin, bir dükkânın önünde CD satan bir adamın başka birini silahla tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiğini belirtti.
Otopsi raporu, 37 yaşındaki beş çocuk babası Alton Sterling'in göğsünden ve sırtından aldığı kurşun yaraları nedeniyle öldüğünü ortaya koydu.
Olay sonrası ortaya çıkan bir video kaydı, iki polisin adamla itişerek tartıştığını, polislerin adamı yere yatırdığını ve sonra ateş ettiğini gösteriyor.
Vali Edwards görüntülerin "en hafif ifadeyle rahatsız edici" olduğunu söyledi.
Polis şiddeti protestolara neden olurken, olayın yaşandığı yerde toplanan yaklaşık 200 gösterici bazı yolları trafiğe kapattı.


banner37
Aktif görevden uzaklaştırıldılar
Vali göstericilerden soruşturma süresince sabırlı olmalarını istedi.
ABD'de son dönemde siyahların polis tarafından öldürülmesi olayları büyük bir gerilim ve tartışmaya neden olmuş durumda.
Ülkede yılda ortalama 1000'den fazla kişi polisin ateş açması sonucu öldürülüyor. Bunların büyük bir bölümünü siyah Amerikalılar oluşturuyor.

Olaya karışan polislerin aktif görevden uzaklaştırıldıkları açıklandı.
Louisianalı Temsilciler Meclisi üyesi Cedric Richmond, olayın bir trajedi olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyledi.
Olaydan birkaç saat sonra 200'ü aşkın kişi olayın olduğu yerde bir protesto gösterisi düzenledi. Polis kalabalığı uzaklaştırdı ancak göstericiler protestolara devam edeceğini söyledi.
Sterling'in eşi, yaptığı açıklamada eşinin yalnızca "çocuklarına bakmak için ekmek parası peşinde olduğunu" söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1