banner2
banner34

Bir garip 'sifon davası' 19 yılın ardından sonuçlandı

Bir garip 'sifon davası' 19 yılın ardından sonuçlandı
banner45

İtalya'da bir çift, 2003 yılında komşularının sifonlarının çok yüksek ses çıkarmasından şikayetçi oldu. La Spezia şehri yakınlarında bir apartmanda yaşayan çiftin şikayeti üzerine süreç başladı. Çiftin söylediğine göre, komşularının yeni banyosundan geceleri çok yüksek ses geliyordu ve çift uyumakta zorluk çekiyordu. Klozetin, yataklarına dayalı olduğu duvara monte edildiğini belirten çift, yatak odaları ve evleri küçük olduğu için yataklarını başka bir yere çekemediklerini, sifon sesinin ise çekilecek gibi olmadığını söylediler. İki komşu aralarında anlaşamayınca mahkemelik oldu. Fakat mahkeme ilk şikayeti reddetti.

banner37
Çift, mahkemenin kararını temyize götürdü. Cenova'daki temyiz mahkemesi her iki apartman dairesinin de incelenmesini hükmetti. İncelemenin ardından sifon sesinin çiftin 'yaşam kalitesini etkilediğine' karar verildi. Bu kez davalı komşu, temyiz kararını başkent Roma'daki Yüksek Mahkeme'ye götürdü. Fakat Yüksek Mahkeme davacı çifti haklı buldu ve 'tuvaletten gelen sesin çiftin iyi bir gece uykusu çekme hakkını ihlal ettiğini' hükmetti.

Mahkeme şikayete konu tuvaletin sahipleri olan 4 erkek kardeşin, 2003'ten bu yana geçen her yıl için 500 euro tazminat ödemesi gerektiğini hükmetti, toplamda ise bu para 9 bin 500 euro oldu.

Öte yandan II Giornale gazetesi, davanın komik olduğunu belirtti ve 19 yıl sürmesini eleştirdi. İtalyan yargı sisteminin işlemediğini öne süren gazete, "Albert Einstein 19 yıldan daha kısa sürede genel görelilik teorisini yazmış, tüm evreni açıklamıştı" diye yazdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1