banner2
banner34

Dnipro'ya füze saldırısında can kaybı artıyor

Dnipro'ya füze saldırısında can kaybı artıyor
banner45

Rusya'nın dün Dnipro kentini hedef aldığı saldırıda bilanço ağırlaşıyor. Ukraynalı lider Zelenskiy, Rus ordusunun, Dnipro şehrine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin 30'a yükseldiğini, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Zelenskiy, gece paylaştığı mesajında ulusa seslenerek, Dnipro'daki 9 katlı bir konuta Rus füzesinin isabet etmesinin ardından enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Zelenskiy, "Kurtarma operasyonu, bir canı kurtarmak için en ufak bir umut olduğu sürece devam edecektir." dedi. Rusya'yı Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar düzenlemekle suçlayan Zelenskiy, bu ülkeye karşı yaptırımların arttırılması için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

banner37
DONBAS'TA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği ülkesindeki cephelerde son gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy, Donbas bölgesinde sıcak çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Özelikle en yoğun çatışmaların Luhansk ve Donetsk bölgelerinde yaşandığına dikkati çeken Zelenskiy, "Savaş, Soledar, Bahmut ve tüm Donetsk bölgesi için Luhansk bölgesi için tek bir mola vermeden, tek bir duraklama olmadan devam ediyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1