banner2
banner34

İsrail ABD'yi durdurdu

İsrail ABD'yi durdurdu
banner45

Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyonun düşmesi için diplomasi trafiği devam etti. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşerek gerginliğe dair endişelerini iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya tehditlerine karşı Ukrayna'ya güçlü desteğini yineledi.

DEMİR KUBBE ENGELLENDİ

banner37
İki ülke arasında savaş kapıdayken İsrail basınından çarpıcı bir açıklama yapıldı. Rusya’yla ilişkilerin bozulmasını istemeyen İsrail’in, ABD’nin daha önce İsrail’den aldığı Demir Kubbe hava savunma sisteminin Ukrayna’ya sevkini engellediği belirtildi.

İsrail’in Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, ABD’nin Ukrayna’ya Demir Kubbe hava savunma sisteminin tesliminin engellenmesi ilgili olarak, “İsrail, geçen yazdan bu yana, bu süreçle ilgili Amerikalılar ve Ukraynalılarla çatışmaları önlemek için bir dizi adım atarak bu konuyu gündemden kaldırmayı başardı. Ukraynalı yetkililer İsrail’in tutumundan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi” ifadesine yer verildi.

2011'DEN BU YANA KULLANILIYOR

İsrail yönetiminin, 'ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre liderlerinin, ihtiyatlı olma ihtiyaçlarını anladığı umudunda olduğu' ifade edilen haberde, bu nedenle Demir Kubbe konusunda “hassas ve sorumlu bir şekilde” hareket ettikleri kaydedildi. Ukrayna yönetiminin, geçen yılın ilkbaharında Biden idaresine Patriot ve Demir Kubbe için başvurduğu anımsatıldı.

Demir Kubbe hava savunma sistemi, İsrail’in Rafael şirketi tarafından geliştirildi ve 2011’den bu yana İsrail ordusu tarafından kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1