banner2
banner34

İtalyan kadın Covid-19'un sırrını çözebilir herkes peşine düştü

İtalyan kadın Covid-19'un sırrını çözebilir herkes peşine düştü
banner45

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid 19 virüsünün kaynağı hala bulunamadı. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün kaynağı üzerine hala araştırmalar yapıyor. Son olarak ise herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı. DSÖ, oklarını Çin'e değil İtalya'ya çevirdi. 25 yaşındaki hasta, Çin'in Wuhan şehrinde Covid-19'un tespit edilmesinden bir ay önce, Kasım 2019'da boğaz ağrısı ve cilt lezyonları şikayetiyle Milano'daki bir hastaneyi ziyaret etti.

KORONAVİRÜSÜN İZLERİNE RASTLANDI

Bu yılın ocak ayında yayınlanan araştırmaya göre, kadın tarafından bırakılan bir deri örneğinde altı aydan fazla bir süre sonra test edildiğinde koronavirüs izlerine rastladı. Bilim insanları, İtalyan kadının Çin'de görülmeye başlayan virüsten önce koronavirüs kapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Fakat kadının kimliği henüz kimse tarafından bilinmiyor. 

banner37
TEDAVİ EDEN DOKTOR HAYATINI KAYBETTİ

Milano'da İtalyan kadını tedavi eden hastane ise ayrıntılara sahip olmadığını çünkkü tedavi eden doktorun mart ayında hayatını kaybettiğini söyledi. DSÖ, hasta hakkında daha fazla bilgi talep etti. 

Araştırmacılar, daha önceki şüpheli vakaların incelenmesinin, virüsün erken yayılmasının zaman çizelgesini belirlemeye yardımcı olabileceğini söyledi. Araştırma ekibi, çeşitli ülkelerdeki kan bankalarından 2019'un sonlarına ait numuneleri koronavirüs antikorlarının varlığını test etmelerini istedi. 

Dailymail'in haberine göre birkaç çalışma, bölgelerinde ilk virüs vakaları rapor edilmeden önce bireylerin Covid-19 ile enfekte olduğunu öne sürdü, ancak İtalyan kadının vakası en ilgi çekici olanlardan biri olmaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1