banner2
banner34

Japon prenses aşkı uğruna saraydan vazgeçti

Japon prenses aşkı uğruna saraydan vazgeçti
banner45

İmparatorluk gelenekleri kapsamında soylu olmayan biriyle evlenebilmek için unvanlarından vazgeçen Japonya Prensesi Mako, üniversiteden erkek arkadaşı olan Avukat Kei Komuro ile bugün dünya evine girdi. Sabah saatlerinde imparatorluk ailesine ait Akasaka'daki malikaneden ailesi tarafından uğurlanan Prenses Mako'nun, Komuro ile evlenebilmesi için gerekli olan belgeyi, Tokyo'daki yerel yönetim birimine çift adına Japonya İmparatorluk Sarayı Ajansı'ndan bir yetkili sundu. Böylece normal hayata resmen adım atan Mako ve eşinin, ilerleyen saatlerde Tokyo'daki bir otelde basının karşısına çıkacağı belirtildi.

BİR SÜRE DAİREDE YAŞAYACAKLAR

banner37
Halihazırda yaşadığı imparatorluk konutundan dün ayrılan Mako'nun, ABD'ye taşınana kadar, eşiyle başkent Tokyo'da bir dairede yaşayacakları bildirildi.Çiftin, evlilikleri ve ABD'de planladıkları yaşamlarına ilişkin basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

1,3 MİLYON DOLARDAN VAZGEÇTİ

Mako, ailenin kadın üyelerine kraliyet hanesinden ayrılırken verilen 150 milyon yenlik (1,3 milyon dolar) ödemeyi de almayacak. Komuro'nun ailesinin, annesinin eski nişanlısından finansal yardım talep ettiğinin kamuoyuna yansıması sonrası, Mako'nun bu ödemeyi kabul etmeme niyeti açıklanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1