banner2
banner34

Putin’in Erdoğan ile görüşmesi dünya basında!

Putin’in Erdoğan ile görüşmesi dünya basında!
banner45

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 12’inci gününe girerken Rusya Devlet Başkanı Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi dünya gündemine oturdu. Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24, Putin’in liderlerden en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğüne dikkat çekti. ABD’l yetkililer ve uzmanlar ise kritik görüşme sonrası Putin için gelecek 3 haftanın çok kritik olduğunu gerekçeleri ile anlattı.

Rusya-Ukrayna savaşında bugün heyetler üçüncü kez barış umudu ile masaya oturacak.

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişiminde 12’inci güne girildi. Bölgede çatışma ve bombardıman sesleri yükselirken bir yandan da sivillerin tahliyesi işlemleri gerçekleştirilmeye çalışıyor. İkinci barış görüşmesinde iki heyetin anlaşması sonucunda tahliyeler için ‘insani koridor’ oluşturulması üzerine uzlaşı sağlandı. Ancak masada yapılan anlaşma savaş sahasına pek yansımazken Rusya’dan yeni ateşkes kararı geldi. Ukrayna’nın bir çok noktasında geçici ateşkes ilan edileceği duyurulurken iki taraf bugün barış görüşmeleri için bir kez daha masaya oturacak.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Savaşın barışa dönmesine yönelik çalışmalara en çok destek veren ülkelerden biri olan Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in ardından dün Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e ‘barışın yolunu birlikte açalım’ sözlerine Rusya cephesinden koşul şartı geldi. Rusya tarafından yapılan açıklamada Ukrayna’nın operasyonlarını durdurması karşısında barışın olabileceği ifade edildi.

banner37
KRİTİK GÖRÜŞME DÜNYA BASININDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in kritik telefon görüşmesi dünya basınına yansıdı. Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24 ekranlarında Erdoğan-Putin diyaloğunu yorumlayan muhabir Jasper Mortimer, "Şu bir gerçek ki Erdoğan ve Putin anlaşabiliyor" dedi. Türkiye'nin izlediği denge politikasına işaret eden muhabir, Erdoğan'ın Putin'e "Ukrayna'da yaptıklarınızdan dolayı size karşı çıksam da dost kalmak istiyorum" şeklinde mesaj verdiğini söyledi.

PUTİN GERİ ADIM ATMIYOR

Bölgede yaşanan insanlık dramına rağmen Putin’in geri adım atmaması uluslararası kamuoyunu ve devlet liderlerini endişelendirdi. ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg ise uzmanların yorumlarına yer verirken, gelecek 3 haftanın Putin ve Rus ordusu için çok kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

GELECEK 3 HAFTA ÇOK KRİTİK

Bloomberg, Washington merkezli düşünce kuruluşu CNA’da görevli Michael Kofman’ın yorumlarına yer verdi. Kofman’ın Ukrayna’nın direnişine karşı Rusya’nın lojistik ve operasyonel olarak yorulduğuna dikkat çektiğini aktaran haberde, “Gelecek 3 hafta çok önemli çünkü Rus birliklerine bu süre içinde yeniden ikmal yapılması gerekecek” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1