banner2
banner34

Rusya, Kiev’de AVM bombaladı

Rusya, Kiev’de AVM bombaladı
banner45

Rusya’nın Kiev’de gerçekleştirdiği sivil katliamına bir yenisi daha eklendi. Füze ile saldırı düzenlenen AVM’de çok sayıda sivil yaralanırken 4 kişi hayatını kaybetti.

Saldırı esnasında bölgede olan ve enkaz altında kalan onlarca kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken yaralı sayısının henüz belli olmadığı öğrenildi.

Rusya ordusu tarafından bu gece saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev’e bağlı Podilskyi ilçesine füzeler ile yapılan saldırılarda bazı binalar ve bir alışveriş merkezi (AVM) hasar gördü.

banner37
Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından yapılan açıklamada, şuana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiği ve enkaz altında kalan kişilerin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Ukrayna Devlet Acil Servisi, "Olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri, AVM’nin otoparkına, 3. ve 4. katlarına düşman araçları ile saldırılar yapıldığını tespit etti. Yangın şuan söndürülüyor.”

“Olay yerinde 11 ayrı birim görev yapıyor. İtfaiye ekipleri ile toplamda 63 personel bulunuyor.”

“Muhtemel ölü ve yaralılar ile ilgili kesin bilgiler netleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan savaşın 26. gününde ölü sayısının yaklaşık 19 bin olduğu tahmin edilirken bin 900'den fazla yaralı olduğu biliniyor. İki tarafın toplam mal kaybı ise daha bir ay dolmadan 119 milyar dolara ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1