banner2
banner34

Son dakika: Prens Philip hayatını kaybetti!

Son dakika: Prens Philip hayatını kaybetti!
banner45

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada; İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Prens Philip'in 99 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Açıklamada, Prens'in sabah saatlerinde öldüğü belirtildi.

HABERİ BUCKINGHAM DUYURDU

Buckingham'dan yapılan açıklamada, "Majesteleri Kraliçe, çok sevdiği kocası Edinburgh Dükü Majesteleri Prens Philip'in ölümünü büyük bir üzüntüyle duyurdu. Majesteleri bu sabah Windsor Kalesi'nde huzur içinde vefat etti" ifadeleri yer aldı. 

Prens'in ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, cenaze programının önümüzdeki günlerde ilan edileceği duyuruldu.

banner37
8 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kraliçe Elizabeth eşinin ölümü üzerine 8 günlük yas ilan etti. Prens Philip vefat etmeden önce kendi isteğiyle devlet töreni istemediğini söylemişti.

BORİS JOHNSON'DAN TAZİYE 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Buckingham Sarayı'nın ölüm haberini vermesinden kısa bir süre sonra Prens Philip'in ölümüyle ilgili bir açıklama yaparak, sayısız insanın hayatını şekillendiren ve ilham veren olağanüstü yaşamı için tüm ulus adına Dük'e başsağlığı ve şükranlarını sunduğunu söyledi. 

KALP AMELİYATI OLMUŞTU

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, 16 Şubat'ta başkent Londra'daki Kral 7. Edward Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Mart başında başarılı bir kalp ameliyatı olduğu belirtilen 99 yaşındaki Prens Philip'in, hastaneden ayrılırken ortaya çıkan görüntüleri çok konuşulmuştu. Servis edilen görüntülerde, Prens Philip'in yorgun olduğu gözlenmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1