banner2
banner34

SON DAKİKA!.. Yeni Paris saldırı planlıyorlardı!..

Brüksel Federal Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Brüksel saldırganlarının Paris'te yeni bir saldırı...

SON DAKİKA!.. Yeni Paris saldırı planlıyorlardı!..
banner45

Brüksel Federal Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Brüksel saldırganlarının Paris'te yeni bir saldırı düzenlemeyi planladığı kaydedildi.
Brüksel Federal Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Brüksel saldırganlarının Paris'te yeni bir saldırı planladığı ancak buna vakit bulamadıkları kaydedildi.

Paris ve Brüksel saldırılarıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle geçen cuma günü yakalanan ve 'terör eylemlerine katılmakla' suçlanan Muhammed Abrini, Brüksel saldırıları öncesi havaalanında görüntülenen 'şapkalı adam' olduğunu dün itiraf etmişti.

banner37
Brüksel Federal Savcılığı'ndan yapılan açıklamada "(Abrini) suç mahallinde bulunduğunu itiraf etti. Daha sonra ceketini çöpe atıp şapkasını da sattığını söyledi" ifadesine yer verilmişti.

31 yaşındaki Muhammed Abrini'nin, Paris saldırılarının baş zanlıları Abdeslam kardeşlerin de yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. Abrini'nin saldırılardan iki gün önce Paris otoyolundaki bir benzincide Paris terör eyleminin baş sanıklarından Salah Abdeslam ile birlikte güvenlik kameralarına takıldığı, ikilinin ayrıca Paris yakınlarında teröristler için bir ev kiraladığı kaydediliyor.

Brüksel'de geçen ay Zaventem Havaalanı ve Maalbeek metro istasyonlarına düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmişti. Paris'te geçen kasımda düzenlenen terör eylemlerinde ise 130 kişi ölmüştü.
Deutsche Welle Türkçe

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1