banner2
banner34

Taliban'dan çarpıcı açıklama: 11 Eylül'de Bin Ladin'in parmağı yok

Taliban'dan çarpıcı açıklama: 11 Eylül'de Bin Ladin'in parmağı yok
banner45

15 Ağustos'ta Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından tüm gözler Afganistan'a çevrildi. Taliban ise son açıklamalarıyla dikkatleri daha da üzerine çekmeyi başardı. Sözcülerinden Zabihullah Mujahid NBC Nightly News'e bağlandı ve terörist Bin Ladin'in 2 bin 977 kişinin ölümüne neden olan 11 Eylül saldırılarında parmağı olmadığını iddia etti.

banner37
Taliban sözcüsünün yaptığı açıklama Amerika gündeminde çok konuşuldu. Mujahid'in, Amerika'nın Bin Ladin'i Taliban'a karşı savaş bahanesi olarak kullandığını iddia etmesi üzerine sosyal medyadan tepki yağdı.

10 YILIN ARDINDAN ABD ÖLDÜRMÜŞTÜ

Öte yandan Amerika'nın Afganistan'ı işgal etme nedenlerinin başında gelen Bin Ladin, 10 yıllık bir uğraşın ardından ABD özel kuvvetleri tarafından öldürülmüştü. Bin Ladin ve El Kaide, 1990'larda düzenledikleri saldırılarla isimlerini dünyaya duyurmaya başlamış ancak esas bilinirlikleri 3 bin kişinin hayatını kaybettiği 11 Eylül saldırılarıyla olmuştu. Suudi Arabistan doğumlu olan bin Ladin, dünyanın en çok aranan ismiydi. Bin Ladin'in 100 milyonlarca dolarlık şahsi servetinin olduğu ve bunun da El Kaide`nin ana gelir kaynağı olduğu ifade ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1