banner2
banner34

DAÜ Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri diplomalarını aldı

DAÜ Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri diplomalarını aldı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü, saat 18:00’de, DAÜ Rektörlüğü havuz başında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek lisans ve doktora mezunlarının diplomalarını ayrı bir törenle aldığı mezuniyet töreni, DAÜ TV aracılığıyla internet ortamında tüm dünyaya canlı olarak yayınlandı. Törende 200’e yakın DAÜ yüksek lisans ve doktora mezunu diplomalarına kavuştu. Törene; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Kıbrıs Batı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Camcı, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Gazimağusa Polis Müdürü Ahmet Beşerler, DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezunları’nın müzik ve alkışlar eşliğinde alana girişi ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, müzik dinletisi ve mezunlar adına DAÜ Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Doktora Mezunu Buse Sakallı’nın konuşması ile devam etti.

“Bir DAÜ Mezunu Olarak Fark Yaratınız”

Mezuniyet töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, “Değerli mezunlar, bugün sizleri DAÜ’den birer bilim insanı olarak mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizi kutlarım. Albert Einstein’in ifade ettiği üzere, hiçbir zaman sorgulamayı bırakmayınız. Bilinmeyenin peşinden koşunuz. Uzmanlık alanlarınızda literatürde yer alan boşlukları doldurmaya çalışınız. Dünya bilimine daima önemli katkılar koyarken, geleceğimiz olan yeni nesli de burada edinmiş olduğunuz etik değerler ve ilkeler doğrultusunda eğiteceğinizden en ufak bir şüphemiz yoktur. Kariyerlerine kamu veya özel sektörde devam edecek olan mezunlarımız, daima alanınızdaki yenilikleri takip ediniz, kendinizi her zaman geliştirmeye, öğrenmeye devam ediniz. Ve her şeyden önemlisi, bir DAÜ mezunu olarak fark yaratınız. Sizleri ve sizlere daima destek olan ailelerinizi tebrik eder, gelecek hayatınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

“Bilim Yolunu Aydınlatacaksınız”

banner37
Törende konuşan DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, “DAÜ, adamızda yükseköğrenim alanına öncülük eden bir devlet üniversitesi olarak, uluslararası standartlarda eğitim ve araştırma imkanları sunmaktadır. Üniversitemiz bunun yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkı ve Gazimağusa kenti ile de bütünleşmiş bir yapıya sahiptir. Böylece; eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütürken, diğer yandan da toplumla iç içe bir şekilde her geçen yıl daha da büyümektedir. Sizler de burada geçirdiğiniz eğitim ve araştırma sürecinizde, DAÜ Ailesi’nin bir parçası oldunuz. Dünyanın neresinde olursanız olun, üniversitemizde yanan bilim meşalesini gururla taşıyacağınızdan ve daima bilim yolunu aydınlatacağınızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Değerli mezunlar, bu duygularla sizleri can-ı gönülden tebrik eder, hepinize hayatınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, doktora program mezunlarının diplomalarını almasıyla devam etti. Törende doktora mezunlarının tez danışmanlarına ve eş tez danışmanlarına teşekkür plaketleri takdim edildi. Yüksek lisans mezunlarına diplomalarının takdiminin ardından tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın 10’dan geriye sayması ve öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atması ile sona erdi.

    

     

    

     

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1