banner2
banner34

Kripto para piyasalarından gözler ABD’de

Kripto para piyasalarından gözler ABD’de
banner45

Kripto para piyasalarında bu hafta gözler ABD'de olacak. ABD Başkanı Biden’ın bu hafta kripto paralarla ilgili önemli kararlar alması bekleniyor.

Biden, kurumları, kripto para birimleri ve bir Merkez Bankası dijital para birimini (CBDC) incelemeye ve dijital varlıkları düzenlemek için bir strateji geliştirmeye yönlendiren bir kararname çıkarması bekleniyor.

ABD basınına göre bir CBDC çalışması yapılacak ve Hazine, Adalet ve İç Güvenlik Bakanlıkları da dahil olmak üzere bir dizi kurumdan paranın geleceği hakkında bir rapor hazırlanması istenecek. Diğer yandan, Bilim ve Teknoloji Ofisi Politikası Direktörü, bir CBDC sistemi için nelerin gerekli olabileceğine dair teknik bir değerlendirme yapacak.

İSTİKRARI ARTTIRABİLİR

banner37
Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, stablecoin ve kripto para kullanımının arttığına dikkat çekti. Başka ülkelerin kendi merkez bankası dijital paralarını (CBDC) çıkardıklarının altını çizen Brainard, Fed'in kendi dijital parasını çıkarmasının finansal piyasalarda istikrarı artırıcı bir rol oynayabileceğini söyledi. Brainard, konuşmasına şöyle devam etti: "Aralarında Fed'in de olduğu politika yapıcıların, ödeme sistemlerinin geleceği için plan yapmaları ve yeni teknolojilerin faydalarını gündeme getirmek için seçenekleri değerlendirmeleri gerekli. Bir ABD CDBC, dünya genelinde dolar kullanan insanların dijital finansal sistemde işlem ve iş yapmak için ABD parasının gücüne ve güvenliğine bel bağlamaya devam etmelerini sağlamak için potansiyel bir yol olabilir."

FBI’DAN YENİ BİRİM

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kripto sömürüsünü ele almak için yeni bir birim kurdu. Yeni birim, 'kripto para birimlerinin cezai kötüye kullanımı' ile mücadele etmek için Adalet Bakanlığı Ulusal Kripto Para Birimi İcra Ekibi (DOJ) ile birlikte çalışacak.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ KRİTİK

Kripto para piyasalarının son zamanlarda etkilendiği durum ise Rusya-Ukrayna gerilimi. Tansiyonu yükselten açıklamalar geldikçe kripto para birimleri de değer kaybediyor. Rusya ve Ukrayna geriliminde yaşana gelişmeler ile kayıpları hızlanan Bitcoin, son bir haftada yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti. Bitcoin saat 8 itibarıyla 39 bin 178 dolar seviyesinde bulunuyor. Ethereum da son dönemde yaşadığı kayıplarla 2 bin 727 dolar seviyesinde bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1