banner2
banner34

Kuzey Kore'den kripto para vurgunu

Kuzey Kore'den kripto para vurgunu
banner45

Gerçekleştirdiği balistik füze denemeleriyle bütün dünya ülkelerinden tepki alan Kuzey Kore hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Birleşmiş Milletlerin (BM) basın sızan bir raporu dünya gündemine bomba gibi düştü.

Kuzey Koreli siber saldırılarda ülkenin füze programını finanse etmek için milyonlarca dolar değerinde kripto para çaldığı belirtilen raporda, vurgunun 50 milyon dolardan fazla olduğu iddia edildi.

400 MİLYON DOLARLIK VURGUN

banner37
Bu saldırıların Pyongyang yönetiminin nükleer ve balistik füze programının "önemli gelir kaynaklarını" oluşturduğunu söyledi. Araştırma sonuçlarının Cuma günü BM'nin yaptırımlar komitesine teslim edildiği bildirildi. Raporda en az üç kripto para borsası hedef alındığı ve geçen yıl gerçekleştirilen saldırılarda 400 milyon dolar değerinde dijital varlık elde edildiği belirtildi. 

BALİSTİK FÜZE DENEMELERİ

Aynı zamanda Kuzey Kore resmi medyası, Ocak ayında 2017’den bu yana yapılan en büyük füze denemesi olduğu denemenin fotoğraflarını paylaşmıştı. Öte yandan raporda Kuzey Kore’nin siber araçlar ve ortak bilimsel araştırmalar için yurtdışında malzeme, teknoloji ve uzmanlık bilgisi edinmeye devam ettikleri belirtildi.

TEPKİLER ÜST ÜSTE GELİYOR

Kuzey Kore’nin hızlanan füze programlarına Çin ve Rusya’dan ortak bir bildiri yayınlanmıştı. İki ülkenin ortak hazırladığı bildiride, Kuzey Kore’nin füze deneme programlarını yaygınlaşması kınandı. Washington tarafından Pazar günü yapılan duyuruda, ABD'nin Kuzey Kore özel temsilcisinin durumu görüşmek üzere bu hafta içinde Japon ve Güney Koreli yetkililerle bir araya geleceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1