banner2
banner34

Çocuksuz Ailelerin Umudu Kuzey Kıbrıs

Londra’da yaşayan Perihan ve Christopher Cartledge çifti, çocuk hasretiyle yanan ailelerin umutlarını yeşertti . Türk doktor Rafet Gazvani, Liverpool ve Kuzey Kıbrıs’ta uyguladığı IVF yöntemiyle çok sayıda çifti, çocuk sahibi yaptı

Çocuksuz Ailelerin Umudu Kuzey Kıbrıs
banner45

Londra’da yaşam süren Perihan- Christopher Cartledge çifti, çocuk hasreti ile yanıp tutuşan ailelerin umudu oldu. Kuzey Kıbrıs’ta IVF yönetimiyle çocuk sahibi olan çift, deneyimlerini anlatarak, kendileri gibi durumda olan çiftlere ümit ışığı yaktılar. 

Cartledge çiftini İngiltere ve Kuzey Kıbrıs’ta tedavi eden Türk doktor Rafet Gazvani, Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, 8 yıldır Kuzey Kıbrıs’a hasta gönderdiklerini belirtti, “ Zaman kadınlarda en önemli faktördür. 35 yaşına kadar IVF başarı oranı yüzde 50-55, 40-42 yaş arası ise yüzde 30.. Doğru yere, doğru zamanda gitsinler” mesajını verdi.

Liverpool Kadın Hastanesi Tüp Bebek (IVF) bölümü başkanı , İstanbul Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Rafet Gazvani, 30 yıldır İngiltere’de çalıştığını kaydederek, “- Kuzey Kıbrıs’a yumurta bağışı gerektiren hastalarımızı gönderiyoruz. İngiltere’de donörlerin kimliklerinin bilinmesi sıkıntı yaratıyor. KKTC’de ise anonim olması nedeniyle kimlikleri sadece doctor ve klinikler biliyor. Hastalara, donor kimliği kesinlikle söylenmiyor. Bu nedenle yumurta donörü gerektiren hastalarımızı Kuzey Kıbrıs’taki kliniğe göndermeyi tercih ediyoruz. “ bilgisini verdi.

banner37
LAILA BEBEK 7,5 AYLIK

Endüstri Mühendisi olan Türk- İngiliz çifti, yedi yıl süren çeşitli tedavi ardından tüp bebek yöntemiyle bundan 7.5 ay önce “Laila” adlı bir kız çocuğu sahibi oldu. Anne ve baba olmanın mutluğunu yaşayan çift, bebek hasretiye yanan ailelerin ‘umutlarını yeniden yeşertecek’ açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den göçmen olarak Almanya’ya gelen bir Türk ailenin kızı olan 40 yaşındaki anne Perihan, “Doğal yollardan çocuk sahibi olamıyorsanız siz de bir gün tüp bebek sahibi olabilirsiniz. Asla pes etmeyin İngiltere bu iş için ideal ülkedir. Herkese tavsiye ederim” dedi. 
 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 04:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1