banner2
banner34

30 Ağustosun önemi...

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

30 Ağustosun önemi...
banner45

Ağustos ayının zaferler ayı olduğunu anlatan Tuş, 1071’de Malazgirt’te başlayan bu geleneğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar devam ettiğini vurguladı.

banner37
Dekan Prof. Dr. Tuş, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu’yu işgal eden düşman kuvvetlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün kesin ve kararlı bir saldırı düzenleyerek düşmanı 9 Eylül’de İzmir’e kadar kovalayıp ülkeyi işgalden kurtardığını hatırlattı.

Muhittin Tuş, “30 Ağustos Zaferi, elbette geleneğin devam ettiğini gösterir ama bunun bir sonucu değildir. Gazi Mustafa Kemal, silahları elinden alınmış, ordusu dağıtılmış, on yıldır savaşmaktan bıkmış, yorulmuş, artık askere 15 yaşındakilerin bile çağrılmaya başladığı, ekonomisi, maliyesi kısacası parası olmayan bir toplumun önüne geçerek, yok edildi denilen bir toplumu, milleti zafere götürmüştür.” dedi. Söz konusu zaferin, geleneğin bir devamı olmakla beraber bir milletin yoktan var oluşu da olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tuş 30 Ağustos zaferinin, “Daha İstanbul işgalinde ‘geldikleri gibi gidecekler’ düşüncesini dile getiren, başaracağım diyenin ve başaracağına inananların zaferidir. Gazi Mustafa Kemal’in Türk milletine armağanıdır.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu aziz Atatürk olmak üzere, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1