banner2
banner34

4 yıl hapis cezası

Girne’de 24 Şubat’ta çıkan kavgada iş insanı Bulut Akacan’a yönelik yapılan bıçaklı saldırıda Akacan’ın iki korumasını yaralayan sanık Erkan Taşsöken’in cezası açıklandı…Kaynak: Bulut Akacan'a saldırı davası

4 yıl hapis cezası
banner45

Girne’de 24 Şubat’ta çıkan kavgada iş insanı Bulut Akacan’a yönelik yapılan bıçaklı saldırıda Akacan’ın iki korumasını yaralayan sanık Erkan Taşsöken, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağır yaralama’, ‘yaraşama’, ‘darp’ ve ‘tecavüzkar alet bulundurma’ suçlarından yargılanan Taşsöken, mahkeme tarafından suçlu bulundu.

4 dava

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıç Murat Soytaç ve üye yargıç Seran Bensen’den oluşan Ağır Ceza Mahke Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık avukatı hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Başkan Melek Esendağlı okudu.

Esendağlı, sanığın yargılandığı “ağır yaralama” suçunun müebbet hapis içerdiğini, “yaralama” suçunun ise 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü açıkladı.

banner37
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağır yaralama’, ‘yaraşama’, ‘darp’ ve ‘tecavüzkar alet bulundurma’ suçlarından yargılanan Taşsöken, mahkeme tarafından suçlu bulundu.

“Tartışma kavgaya döndü”

Esendağlı, Girne’de İnönü Sokak üzerinde meydana gelen olayda Bulut Akacan’ın sözlü provokasyonlarının, tahrik içerdiği ve ilk göze çarpan olgu olduğuna dikkat çekerek, bu hususun sanık lehine bir durum olarak değerlendirdiğini belirtti. Yargıç Esendağlı, sözlü tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, kavga esnasında sanığın, bıçakla Bulut Akacan’ın yakın korumaları Özer Ustaoğlu’nu boynundan ve sol bacağından, Hulusi Kalkan’ı ise sağ bacağından yaraladığını aktardı.

4 yıl hapis cezası

Bulut Akacan ile Taşsöken arasında kişisel bir husumetin olmadığına vurgu yapan Esendağlı, sanığın olay yerine hazırlıklı gitmediğini her şeyin bir anda geliştiğini ve bu durumun da sanık lehine bir husus olarak değerlendirildiğini kaydetti. Melek Esendağlı, sanığın aleyhine ve lehine olan tüm hususları tek teke değerlendirerek, oy birliğiyle sanık Erkan Taşsöken’in 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıklad

Kaynak: Bulut Akacan'a saldırı davası

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1