banner2
banner34

Akdağ dergahtan geçti

Kıbrıs İşleri’nden de Sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Nakşibendi Tarikatı’nın efsane şeyhi, Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin mezarını ziyaret etti

Akdağ dergahtan geçti
banner45

DENKTAŞLA BİRLİKTE: Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Akdağ, yoğun Kıbrıs ziyareti sırasında, Lefke’deki Şeyh Nazım Kıbrıs-i’ye ait dergahı da ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette, Akdağ’a, Başbakan yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş eşlik etti

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yoğun Kıbrıs ziyareti sırasında, Lefke’de bulunan şeyh Nazım Kıbrıs-i’ye ait dergahı da ziyaret etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette, Akdağ’a, dergahta kurulan masaya da oturarak, ikram edilen taze incirlerden de tattı.

Akdağ, Lefke’de yer alan dergahta, Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin mezarı başında Fatiha okudu, dergah üyeleri ile sohbet etti.

Akdağ’a ziyareti sırasında Başbakan yardımcısı ve Maliye Bakanı serdar Denktaş da eşlik etti.

Recep Akdağ

banner37
Şeyh Mehmed Adil ve arkadaşları, taze incir, peynir, hellim ve pide çeşitlerinden oluşan bir de sofra kurdu. Akdağ, dergahta kendisi için hazırlanan sofraya oturdu, Şükür duası ile birlikte Şeyh ile birlikte yemek yedi

Sıcak ilgi, samimiyet

Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin oğlu ve Nakşibendi Tarikatı’nın yeni şeyhi Mehmed Kıbrıs-i, Akdağ ve beraberindekiler ile yakından ilgilendi.

Akdağ’ın ziyareti nedeniyle, dergahta hareketli saatler yaşandı. Dergahtaki muridler de, Akdağ ile bir araya gelip fotoğraf çekmek için yoğun çaba harcadı. Akdağ’ın dergah ziyareti medya ile paylaşılmadı.

Akdağ, dergaha yaptığı ziyaret sırasında, kurulan sofraya da oturdu.  Şeyh Mehmed Adil Efendi ile birlikte kurulan sofraya oturan Akdağ, ikram edilen peynir, incir ve pide çeşitlerinden tattı.

Gayretköy’e özel ziyaret

Akdağ’ın diğer sürpriz ziyareti ise Gayretköy’e oldu. Serdar Denktaş ile birlikte Gayretköy’ü ziyaret eden Akdağ, Gayretköy Spor Kulübü Başkanı Faruk Tekin ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Gayretköylülerin büyük ilgi gösterdiği Akdağ, vatndaşlarla bol bol sohbet etti, hatıra fotoğrafı isteklerini kırmadı

kaynak:havadis

Gürsel KARAGÖZLÜ

 
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1