banner2
banner34

Akıncı: Üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu ve refah içinde bir lefke arzuluyoruz

Akıncı: Üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu ve refah içinde bir lefke arzuluyoruz
banner45

CumhurbaşkanıvebağımsızCumhurbaşkanıadayı Mustafa Akıncı, bugünLefke, YedidalgaveGemikonağıSanayiBölgesiniziyaretederekbölgehalkıveüreticilerlebuluştu, LefkeTurizmDerneğiyetkilileriylegörüştü.

Ziyaretlerine ilk olarakYedidalgabölgesindenbaşlayanAkıncı, bölgehalkıveüreticilerlegörüşerekgörüşvedüşüncelerinidinledi, sorularınıyanıtladı.

İkiyılöncedoludanzarargörenüreticilerinhaladahatazminedilmemişolmasınedeniyleköylülerrahatsızlıklarınıCumhurbaşkanıAkıncı’yailettiler. CumhurbaşkanıAkıncı o günlerdebölgeyegelipgezdiğini, üreticileredevletdesteğininasılböylesidurumlardagerekliolduğunuvurguladı.

banner37
GemikonağıSanayibölgesindeiseüretimtesislerinigezenAkıncıüreticilerlesohbetetti, çalışmalarıyerindegözlemledi.

CumhurbaşkanıAkıncıayrıca Hasan KarlıtaşBaşkanlğı’ndakiLefkeTurizmDerneğiniziyaretetti. ZiyaretindederneğinçalışmalarıhakkındabilgialanAkıncı’yaözelliklefinansmanıAvrupaBirliğitarafındankarşılanacakveLefkebölgesindekültürel, sanatsalveçevreselgelişimekatkıdabulunacakolanikitoplumludiyalogprojesihakkındabilgiverildi.

Mustafa Akıncı, “Turizmdemekçevreveyeşillikdemek, özündebarışdemek” diyerekikitoplumdangençlerinbirarayagelerekbuamaçdoğrultusundaberaberuğraşvermelerinin de başlıbaşınabirbarışçabasıvebarışakatkıolduğunubelirterek, projeninhayatbulmasınınbölgeyeartıbirdeğerkatacağınainançbelirtti.

BirçoktarihivedoğalgüzelliğesahipolanLefkevebölgesininsadecemadenartıklarıylaanılmamasıgerektiğinikaydedenCumhurbaşkanıAkıncı, “Biryandanvarolangüzelliklerikoruyarakgeliştirirken, diğeryandan da miraskalankötülükleritemizlemekgerekir” dedi. BölgeyeilişkinhalenİmarPlanıolmamasınınciddibireksiklikolduğunu da söyleyenAkıncı, herşeyolupbittiktensonra plan yapılmasınınbiranlamıkalmayacağıuyarısındabulundu.

Üreten, gelişen, karakterinikoruyan, huzurluverefahiçindebirLefke’ninherkesinönceliğiolmasıgerektiğinikaydedenAkıncı, Lefkebölgesinin, hem doğalkaynakları, hem de çalışkaninsanlarıileKıbrıs’a model olacakpotansiyelesahipolduğunadikkatçekti. Akıncı, görevedevametmelerihalindediğerörgütlerleolduğugibi, çevreörgütleriyle de dayanışmaveyakınişbirliğiiçindegüzelişlereimzaatmayadevamedileceğinikaydederek, dernekyöneticilerineçalışmalarındabaşarılardiledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1