banner2
banner34

Alsancak’ta ‘mobil santral’ tartışması

Çevre Koruma Dairesi, Alsancak Belediyesi’nin onay verdiği, otel inşaatının yanına mobil beton santrali kurulmasına karşı çıktı ve onay vermedi ancak santralin kurulumuna başlandı bile.

Alsancak’ta ‘mobil santral’ tartışması
banner45

 

Alsancak bölgesinde yapılacak olan bir otelin inşaat alanının yanına mobil beton santrali kurulması, santrale izin veren Alsancak Belediyesi ile Çevre Koruma Dairesi’ni karşı karşıya getirdi.

Belediye, kurulacak mobil santral sayesinde her gün inşaat alanına gidip gelecek 70 kadar beton mikserinin trafikten çekileceğini savunurken, Çevre Koruma Dairesi, mobil beton santrali kurulmasının bir sanayi faaliyeti olduğunu belirterek, bunun hem ÇED Raporu’na aykırı hem de çevreye zarar verecek bir durum olduğunu belirterek karşı çıktı.

Ancak oteli yapacak olan firma, mobil beton santralinin yapımına başladı bile.

Özbirim: İzin, yollardaki trafiği azaltmak için verildi

Alsancak Belediyesi Zabıta Amiri Enver Özbirim, bölgede turizm amaçlı büyük bir otel inşaatının başlayacağını söyledi.

Bu otel yapılırken, yüklü bir miktarda beton kullanımı olacağına dikkat çeken Özbirim, beton mikserlerinin yollarda gidip gelmemesi için, ilgili firmanın geçici beton santrali için belediyeye başvurduğunu kaydetti.

Özbirim, belediyenin İmar Bölümü’nün bu konuyu araştırdığını, uygun görüp bir yıl için onay verdiğini söyledi.

“Günde 50-70 mikser gidip gelecekti”

banner37
Özbirim, bu otel inşaatı için günde en az 50 ile 70 beton mikserinin yollarda gidip geleceğinin altını çizerek, bu sayede, beton mikserlerinin anayola çıkmadan, bu inşaatın 100 metre uzağındaki beton santralinden beton alıp inşaata götüreceğine dikkat çekti. Sadece sabah 08.00-12.00 saatleri arasında, 10 kamyon çakıl ve 10 kamyon kumun santrale getirileceğini anlatan Özbirim, bu durumun trafik açısından da uygun olacağını söyledi.

Belediyenin verdiği 1 yıllık onayın sadece bu otel inşaatı için olduğuna değinen Özbirim, bu mobil santralden, başka hiçbir inşaata beton taşınmayacağını, taşınması durumunda gerekenin yapılacağını kaydetti.

Aktolgalı: Bu tür bir faaliyete izin verilemez

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Alsancak’ta yapılacak olan büyük otel inşaatı için, bölgeye kurulması planlanan mobil beton santralinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Raporu kapsamında olduğunu söyledi.

Aktolgalı, böyle bir faaliyetin bir sanayi faaliyeti olduğunu ve böyle bir alanda bu faaliyetin yapılmasına izin verilemeyeceğinin altını çizdi.

“Gereğini yapmak zorunda kalacaklar”

Beton üretimi yapan santrallerin, sanayi faaliyeti olduğunu ve sanayi bölgelerinde yapılması gerektiğini kaydeden Aktolgalı, ilgili görüş raporuyla, ilgili yazının kendilerine önceki gün ulaştığını, onay verilmediğiyle ilgili yazının yazılıp Alsancak Belediyesi’ne gönderileceğini söyledi.

Bütün sorumluluğun Alsancak Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı’nda olduğunu kaydeden Aktolgalı, izin olmadığı için gerekeni yapmak zorunda olduklarını ve bu santral yapımını engellemeleri gerektiğini belirtti.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Elmas TOKAY

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1