banner2
banner34

Atun’dan ziyaret

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Haspolat Sanayi Bölgesinde yer alan Levent Sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu.

Atun’dan ziyaret
banner45

Levent Sanayi tesislerinde şirket direktörü Mete Boyacı, doğru ürün, doğru kalite ve doğru fiyat olunca KKTC’ye uygulanan ambargoların her zaman etkili olmadığını belirterek, “Şu an Dünya inşaat sektörünün yeni gözdesi Stonite için Türkiye ve İngiltere ve Arap ülkelerinden ciddi bir talebin olduğunu söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da tesislerde yaptığı açıklamada,çevre dostu teknoloji ile ülkemizin doğal kaynak hammaddesini yüksek değer ve tasarım kazandırarak, hiçbir sübvansiyona ihtiyaç duyulmadan ihraç edilebilir bir ürün durumuna gelen Stonite, son yıllarda önemli ihraç ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

banner37
Tesiste üretilen modern kaplama taşı “Stonite”ın ihracatının artığına dikkat çeken Bakan Atun “teknoloji ile birlikte üretilen ürünlerin katma değerinin son yıllarda ihracatımızda önemli bir yer tutmaya başlaması, bu yönde verilen desteklerin en somut göstergesidir” dedi.

Atun, “Kıbrıslı Türkler olarak bu yatırımlar ülkemiz ekonomisi için çok kıymetlidir. Yerel ham maddeyi çevre dostu teknoloji ile birleştirip dünya pazarlarına sunan yatırımcılarımız küresel bir köy haline gelen dünyada artık kendi yerlerini alıyorlar. Biz de hükümet olarak bu noktada ortaya koyduğumuz vizyon ile üretimin her zamankinden daha fazla destekleyicisiyiz.

Bugün gezdiğimiz bu tesis doğru kredi ve teşviklerle ülke sanayisinin nerelere gidebileceğinin en güzel örneğidir. Kıbrıs Adasında bu teknolojiye sahip tek tesis olma özelliği yanında, coğrafyamızın da bu teknoloji seviyesinde tesis edilmiş birkaç fabrikasından birisi olması, ülkemiz endüstriyel gelişiminin sağladığı katkı yönüyle de son derece önemlidir. Ben bu bağlamda Levent Şirketler Grubu’nu tebrik ediyorum ve başta Mete Boyacı olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 
 
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1