banner2
banner34

Bir garip hikaye

Kısa süre önce Karpaz bölgesinde bulunan Gastro Kalesi’ndeki 30 metrelik kuyuya düşen köpeğin öldüğü bilgisinin doğru olmadığı ve köpeğin hayatta olduğu öğrenildi.

Bir garip hikaye
banner45

Karpaz bölgesinde bulunan Gastro Kalesi’ndeki 30 metrelik kuyuya düşen ve öldüğü belirtilen köpeğin, halen hayatta olduğu ve sağlığının da hızla düzeldiği açıklandı.

Köpeği kurtarmak için ‘kuyuya insan düştü’ diye polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine yanlış bilgi verdiği için eleştirilerin hedefi olan Rus kadın Maria Chelkina, KIBRIS’a konuştu ve o gün bulundukları bölgede telefon ve internet bağlantısı olmadığı için sadece ‘112’yi arayabildiklerini anlattı. Haberlere konu olan köpeğin kendilerine ait olmadığını ve kuyuya düşenin ne olduğunu bilmediklerini, kuyudan gelen sesin bir insana ait olabileceğini düşündüklerini söyleyen Chelkina, tüm tedavi masraflarını üstlendikleri köpeği sahiplendiklerini ve ağustos sonu ülkelerine dönerken onu da yanlarında götürmek istediklerini belirtti.

Bir süre önce gazetemizde yayınlanan “Rus ailenin köpeği öldü” haberinin ise dil farkı nedeniyle yanlış anlaşılarak, gazeteye de yanlış bir şekilde yansıdığı öğrenildi.

Chelkina, olay anını anlattı

Gastro Kalesi yakınlarında yürürken bir ses duyduklarını ifade eden Chelkina, bu sesin bir insandan gelmiş olabileceğini düşündüklerini anlattı.

Sesi duymalarının ardından cep telefonlarının ışıklarıyla etrafta arama yapmaya başladıklarını kaydeden Chelkina, ancak hiç bir şey göremediklerini söyledi. Chelkina şu şekilde konuştu:

“Seslendik, ancak cevap gelmedi. Kim olabileceğini, ne olabileceğini düşündük. Mağaraya girdik. Çukur vardır, delik vardır bir şey bulabiliriz dedik... Taşları ayıkladık. Ne yapacağımızı bilemedik. O sırada bir araba gördük ve el salladık. Tanrı’nın bir lûtfuydu. Bu arabada Rum turistler vardı. İp getirdiler, ancak ip çok uzun değildi. Onlar da sesi duydu. Sanki bir canavar sesi gibiydi... Ses derinden geliyordu. Bir insan olabileceğini düşündük.”

“Sadece 112’yi arayabildik”

Bulundukları yer itibariye telefonlarının da, internetin de çalışmadığına işaret eden Chelkina, sadece 112’yi arayabildiklerini söyledi. Chelkina şu ifadeleri kullandı:

“Telefon çalışmıyordu, internet yoktu. 112’yi bulduk. Onu aradık. Bir insan olabileceğini söyledik. Olay 18.00 gibi olmuştu. Bir saat sonra geldiler. 10 dakikada bölgeye tırmandılar. Bölgedeki insan sayısı arttı. Işıkları yaktılar. Bir kadın doktor vardı, “kuş var hadi gidelim” dedi. Gitmelerine engel olduk. Oradan geçecek ebatta kimse yoktu. Ancak oğlumun ebatlarında biri geçebilirdi. Tel kafes vardı, onu kesip açtılar. İtfaiyeci baktı, “bir şey yok” dedi. Poliste baktı, “bir şey yok” dedi. “Muhtemelen kuştur, gidelim” dediler. “Sessiz olun ve dinleyin” dedik. 20 dakika durdular ve duydular. Yine kuş olduğunu söylediler. Polis ve doktor hanım gittiler. Bir gazeteci vardı, telefonu sarkıttı ve videosunu çekti. Sadece bir itfaiyeci yardım etti. Aşağıya indi ve köpeği çıkardı.

banner37
Polis karakoluna gittik.”

“Veteriner bulmaya çalıştık”

Gece olması nedeniyle veteriner bulmakta sıkıntı yaşadıklarından söz eden Chelkina, köpeği alıp evlerine gittiklerini ve sabah da onu veterinere götürdüklerini anlattı.

Veterinerde yapılan tedavinin ardından hastane arayışına geçtiklerini kaydeden Maria Chelkina kendilerine Yakın Doğu Üniversitesi’nin Hayvan Hastanesi’nin tavsiye edildiğini söyledi.

Maria Chelkina, bunun üzerine köpeği YDÜ Hayvan Hastanesi’ne getirdiklerini ve gerekli tedavisinin yapıldığını anlattı.

“Ona güzel bir hayat sunacağız”

Köpeğin gerekli tedavinin yapılmasının ardından dün taburcu edildiğinden söz eden Maria Chelkina, şu şekilde konuştu:

“Kıbrıs’ta köpeği bırakabileceğimiz bir yer yok. Bizde 27 Ağustos’ta Moskova’ya giderken onu da yanımıza alacağız. İsmiyle ilgili de henüz net bir kararımız yok. Ancak Türkçe’de “köpek”, İngilizce’de “dog” ve Rusça’da da “sobaka” büyük bir ihtimalle “sobaka” olur. Önceki hayatında ne yaşadığını bilmiyoruz. Oraya nasıl gitti, o kuyuya nasıl düştü hiç bir bilgimiz yok. Ancak ona en iyi hayatı sunmaya çalışacağız.”

“Çok tepki aldık”

Köpeğin öldüğü ve kendilerine ait olduğu yönündeki haber nedeniyle birçok olumsuz tepki aldıklarını kaydeden Maria Chelkina şu ifadeleri kullandı:

“Markete gidemedim, sokağa gidemedim. Cumartesi sabahı mağazaya girdim, bize sorular sordular, suçluymuşuz gibi beni itham ettiler... Ruslar kötü insanlar değil. Ancak bu haber Ruslar kötü insanlar gibi bir imaj oluşturdu ve tepki aldık.”

Kıbrıs

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 06:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1