banner2
banner34

Balman: Tatar'ın ödediği tazminat barış için harcanacak

Balman: Tatar'ın ödediği tazminat barış için harcanacak
banner45

Kayıp Şahıslar Komitesi eski üyesi Mine Balman, iki yıl önce Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’na seçtirilmesi ile sözleşmesi yenilenmeyerek Kayıp Şahıslar Komite üyeliğinden çıkarılmıştı. Balman’ın açtığı dava sonucu, mahkeme haksız ve hukuksuz işten durdurulmamın karşılığında Balman’a tazminat ödenmesine karar verdi.

Mine Balman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından ödenen tazminatı çözümsüzlüğün sona ermesi, adanın birleşmesi ve adadaki toplumların yakınlaşması için yürüteceği çalışmalarda kullanacağını duyurarak, “Çünkü yokuşa sürseler de bizler barış çiçeklerini ekmeye devam edeceğiz!” dedi.

Mine Balman’ın paylaşımı şöyle:

“Hatırlayacağınız üzere 2020 yılında, Ersin Tatar Cumhurbaşkanlığı görevine getirildikten sonra gerçekleştirdiği ilk aktivite, Sayın Gülden Plümer ile benim Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki on beş yıllık emeğimizi yok sayarak sözleşmemizin yenilemeyeceğini tarafımıza bildirmesi idi.

banner37
O dönem bu girişim, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumları içerisinde, özellikle Kıbrıs’taki kayıplar konusunun insani yanının farkında olan herkesin ve kayıplarımızın ailelerinin vicdanında yargılanmıştı.

Üzerinden geçen iki yılın sonunda, bugün, başlatmış olduğum hukuk süreci sonuçlanmıştır ve Cumhurbaşkanlığı bana haksız ve hukuksuz işten durdurulmamın karşılığında tazminat ödemiştir.

Cumhurbaşkanlığı gibi en yüksek makamda bulunan birisinin ve onun çevresindekilerin hukuk dışı faaliyetleri bir kez daha tescillenmiştir. Bu sürece emek koyan ve destekleyen herkese çok çok çok teşekkür ederim.

Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki işim benim için sadece görev değil barış ve iki toplumun yakınlaşması için saat mevhumu olmaksızın emek koyduğum bir aktivizmdi. Pek tabii ki barış ve iki toplumun yakınlaşması için mücadelemiz, siyasi elitlerin sözleşmemizi yenilememesi ile son bulacak değildir. Bizler, başka mecralarda bu adayı yeniden birleştirmek ve iki toplumun yakınlaşması için mücadele vermeye devam ediyoruz.

Hesabıma yatırılan parayı kendim için kullanmayacağımı duyurmak isterim. Aldığım tazminatı, çözümsüzlüğün sona ermesi, bu adanın birleşmesi ve adadaki toplumların yakınlaşması için yürüteceğim çalışmalarda kullanacağım. Çünkü yokuşa sürseler de bizler barış çiçeklerini ekmeye devam edeceğiz!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1