banner2
banner34

Bonzai zanlıları teminata bağlandı

Lefkoşa’da tasarruflarında yaklaşık 25 gram sentetik cannabinoid bulunan zanlılar...

Bonzai zanlıları teminata bağlandı
banner45

Lefkoşa’da tasarruflarında yaklaşık 25 gram sentetik cannabinoid bulunan zanlılar Bilge Ulgan, Zeynep Altıntaş, Muzafer Girgin ve Nefi Yazıcı dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
Lefkoşa’da tasarruflarında yaklaşık 25 gram sentetik cannabinoid bulunan zanlılar Bilge Ulgan, Zeynep Altıntaş, Muzafer Girgin ve Nefi Yazıcı dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu Erkan Karam bulguları aktardı. Karam, huzurda bulunan zanlılar Bilge Ulgan, Zeynep Altıntaş, Muzafer Girgin ve Nefi Yazıcı’nın Lefkoşa’da boş bir arazide şüpheli görülen bir araç ile bekledikleri esnada takibe alındıklarını söyledi. 

Kırmızı ışıkta durduruldular

banner37
Zanlıların, konu bölgeden ayrılarak başka bir bölgede çıkmaz sokak içerisine girdiğini ve araçtan inen zanlılar Ulgan ile Girgin’in orada bulunan bir zeytin ağacının altından beyaz renk poşet alarak araca binip oradan ayrıldıklarını belirten Karam, takibe alınan aracın Dumlupınar – Hamitköy ışıklarında kırmızı ışıkta durduğu esnada narkotik ekipleri tarafından durdurulduğunu ve araç içerisinde bulunan zanlıların makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi. Polis araçta zanlılar huzurunda yapılan aramada beyaz poşet içerisinde 8 adet paket içerisinde 21 gram 755 miligram sentetik cannabinoid madde bulunduğunu kaydetti.

Zanlıların ikisi suçunu kabul etti, ikisi etmedi

Zanlı Bilge Ulgan’ın Cihangir’de bulunan ikametgâhında yapılan aramada salon içerisinde duvara gömülü bulunan küçük dolap içerisinde kitap kâğıdına sarılı 2 gram 454 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare yapıldığını dile getiren Polis Çavuşu Erkan Karam, mesele ile ilgili olarak zanlılar aleyhine uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan dava getirildiğini belirtti. Zanlılardan Ulgan ve Altıntaş’ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, zanlılar Girgin ve Yazıcı’nın ise suçlarını kabul etmediğini söyleyen Karam, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bu bağlamda zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri, 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı ikişer kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.
kaynak: haberalkıbrıslı

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1