banner2
banner34

Büyük bir gururla kutluyoruz

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türk Ulusunun tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferinin 95. yıldönümünün Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliği içerisinde büyük bir gururla kutlandığını belirtti.

Büyük bir gururla kutluyoruz
banner45

Özgürgün 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, 30 Ağustos’un kahramanlıklarla dolu şanlı Türk tarihinde yerini almış en gurur verici destan olduğunu kaydetti.

banner37
Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun, kadın, çocuk, genç, yaşlı omuz omuza vererek elde ettiği zaferle vatan topraklarının işgalden kurtulduğunu, Türk Ulusunun karanlıktan aydınlığa çıktığını belirten Özgürgün, yaklaşık 1 asır önce verilen bu zorlu mücadeleler sonucunda, TC’nin bağımsızlık, egemenlik ve bütünlüğünün sağlanarak bütün dünyaya örnek bir irade ve kararlılık sergilendiğini ifade etti.

Başbakan Özgürgün şöyle devam etti:
“Atatürk’ün güçlü duruşu ve azmiyle, Türk Milletinin inancıyla elde edilmiş böylesi bir zaferi unutmak asla mümkün değildir. Güçlü temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün hızla yükselen ve birçok dünya medeniyetinin gıpta ile baktığı bir ülke konumundadır. Ulu Önder Atatürk’ün ışık tuttuğu yolda ilerlerken, her geçen gün daha da gelişerek hem bölgemizde hem de tüm dünyada istikrar sağlamaya devam etmektedir.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, Atatürk ve silah arkadaşları ile istiklâl mücadelesinin bütün kahramanlarını, şehitleri ve gazileri saygı ve minnetle anar, bağımsızlığı ve özgürlüğüne kavuşmak için yıllarca mücadele etmiş Kıbrıs Türk Halkı olarak, kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1