banner2
banner34

Çetindal: En kücük belirtide Pandemi merkezini arayın

Çetindal: En kücük belirtide Pandemi merkezini arayın
banner45

Seral Çetindal adlı vatandaş pandemi nedeniyle 10 gün boyunca yaşadığı tedavi süresince sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu hayatta kalabildiğini vurguladı. Çetindal, vatandaşlara çağrıda bulunarak “En küçük bir belirti hissetmeniz halinde gecikmeden Pandemi merkezini arayın, çünkü tedavi sürecinde gün değil saatler bile çok önemli” dedi.

Seral Çetindal adlı vatandaş, Kovit 19 testinin pozitif çıkmasının ardından yaşadığı zorlu süreci Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında anlattı.

banner37
Çetindal, 28 Ocak gecesi aşırı bir üşütme hissetmesine karşın bunu çok ciddiye almadığını ve kendi kendini tedavi etmeye çalıştığını belirtti. 7 Şubat günü bir yakın arkadaşının uyarısı üzerine Ambulansla önce Dr. Akçiçek hastanesi ardından da Lefkoşa’daki Pandemi Merkezine götürüldüğünü anlatan Çetindal, burada yapılan tetkikler sonucu tedavi sürecine başlandığını kaydetti.

Seral Çetindal, “ Hastanede çekilen Rontgen ve MR sonucu doktor ve sağlıkçıların yüz ifadelerinden durumun ciddi olduğunu kavramaya başladım. Beni hemen yoğun bakım servisine alarak makinelere bağladılar ve bu zorlu süreç  de başlamış oldu. 5 Gün yoğun bakım ve ardından da normal serviste geçirdiğim yaklaşık 10 günde başta doktor ve sağlıkçılarımızın ne kadar zor ve fedakar bir çalışma içinde olduklarını gözlemledim, kimileri günde 14-16 saat çalışıyordu ve ne ilginçti ki yüzzlerinde kesinlikle ne bir yorgunluk ne de usanç belirtisi vardı” dedi.

Özellikle Yoğun Bakım servisinde 5 gün boyunca makinelere bağlı bir şekilde çok zor saatler geçirdiğini anlatan Çetindal, virüsün vücuduna girdiği an hastaneye başvurmamasını “ Büyük bir hata işledim” şeklinde değerlendirdi.

Vatandaşlara dikkatli olmaların ve en küçük bir belirti halinde Sağlık Merkezlerine Seral Çetindal adlı vatandaş başvurmaları çağrısında da bulunan Çetindal, “Pandemiden korkmayın ancak geç kalmaktan korkun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1