banner2
banner34

Çevreyi takan yok

Girne- Lefkoşa Çevre Yolu ve Boğaz yolu boyunca bulunan orta refüj çöplüğü andırıyor. Halk tarafından gelişi güzel yollara atılan çöpler orta refüjde

Çevreyi takan yok
banner45

Girne- Lefkoşa Çevre Yolu ve Boğaz yolu boyunca bulunan orta refüj çöplüğü andırıyor. Halk tarafından gelişi güzel yollara atılan çöpler orta refüjde birikirken, yol kenarı ve orta refüjde olan insan boyu otlar yangına davetiye çıkarıyor. Çok sayıda turistin ziyaret ettiği ülkemizde turistik bir şehir olan Girne’yi Başkent Lefkoşa’ya bağlayan yolların bakımsızlığı üzücü görüntülere sahne oluyor.

Çevreyi takan yok  (2)

Çiçekleri ot bürüdü

Girne- Lefkoşa Çevre Yolu boyunca bulunan orta refüj uzun zamandan beri bakımsız. Kış ayında büyüyüp yazın gelmesi ile kuruyan otlar orta refüjde bulunan ağaç ve çiçeklerin güzelliğini gölgeliyor.  Halkın gelişi güzel çevreye duyarsız bir şekilde yollara attığı çöpler yol kenarları ve orta refüjlerde birikerek çöplüğü andırıyor. Çok sayıdaki yiyecek içecek atıklarının yanı sıra doğada yok olmayarak çevre sorununa yol açan poşetler de pis bir görüntüye yol açıyor. Turistik bir bölge olan Girne’de bu görüntüler üzüntü yaratıyor. Orta refüjlerin bakımsızlığı en az turistler kadar çevreye duyarlı vatandaşlar tarafından da tepki topluyor.

Çevreyi takan yok  (1)

Yangına davetiye

Girne’yi başkent Lefkoşa’ya bağlayan Boğaz yolundaki görüntü de çevre yolundan farksız. İnsan boyu kuru otlar yılın bu mevsiminde tehlike yaratan yangınlara da davetiye çıkarıyor. Orta refüjler gibi yol kenarlarında bulunan kuru otlar bölgelerdeki arazi ve yerleşim yerleri için büyük tehlike saçıyor. Hemen her yıl araçlardan atılan sigara izmaritleri nedeni ile tutuşan yol kenarlarındaki kuru otlar ne bölge belediyeleri için ne de halkımız için ders oluyor.

Kaynak: Havadis

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1