banner2
banner34

Çöküşün sebebi...

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Konferansı'ndaki başarısızlığın nedenini, "taraflar arasında birden fazla konuda derin görüş ayrılığı" olarak açıkladı.

Çöküşün sebebi...
banner45

Antonio Guterres, konferansın sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında “Ne yazık ki bir çözüm mümkün olmamıştır ve konferans bu uzun süreli soruna bir çözüm getiremeden kapanmıştır” dedi.

Guterres, iki toplumun liderlerlerine teşekkürler ve takdirlerini iletip, adanın kuzeyinde ve güneydeki tüm Kıbrıslılar için en iyi dileklerini sunduğunu belirtti.

banner37
Aynı zamanda garantör ülkeler ve AB’ye derin minnetlerini de sunan Guterres, iki tarafın pozisyonlarını yakınlaştırmak için her türlü çabayı gösteren BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide başkanlığındaki BM ekibine de takdirlerini sundu.

Müzakerelerin sürüp sürmeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Guterres, "Konferans kapanmıştır. Bu, Kıbrıs sorununu çözmek için başka girişimler gündeme gelmeyecek anlamına gelmiyor" dedi. Genel Sekreter, BM'nin yardımcı rolü bulunduğunu ve liderlerin talep etmesi durumunda her zaman destek vermeye hazır olduğunu kaydederek "tabi eğer durum böyle ise" dedi.  

Guterres, başarısızlığın kaynağının ne olduğu yönündeki başka bir soruya, "Taraflar arasında birden fazla konuyla ilgili önemli bir mesafe vardı" şeklinde yanıt verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1