banner2
banner34

Cumhurbaşkanı Akıncı KKTC'ye Döndü

İstanbul’da 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı temaslarını tamamlayarak ...

Cumhurbaşkanı Akıncı KKTC'ye Döndü
banner45

 

 

banner37
“Şimdi burada bizi bekleyen başka bir süreç var o da hükümetin oluşturulması için gereken görevlendirmeyi yapmak. Bu konuda partilerle Salı günü yürüttüğüm çalışmalardan sonra kendi aralarında ve kendi içlerinde çalışmalarını yapmalarını bekleyeceğimi söylemiştim sanıyorum onlar bu süreci sürdürüyorlar. Bu değerlendirmelerden ortaya çıkan bir sonuç varsa bunu alacağımı umut ediyorum.Ona göre bundan sonraki sürce hepbirlikte bakacağız….Şuan itibarıyla bana ulaşan herhangi bir bilgi yok partilerin değerlendirmelerinin sonucu olarak. Gelişmeleri göreceğiz ona göre anayasa çerçevesinde ne emrediyorsa onun gereğini yerine getireceğiz” dedi.

İstanbul temaslarını da değerlendiren Akıncı, Avrasya Ekonomi Zirvesinde terör ve mülteciler konulu panele katılıdığını ayrıca çeşitli temaslarda bulunduğunu ve yaptığı temasların yararlı geçtiğini belirtti.

Akıncı, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le de Kıbrıs konusunda görüşme fırsatı bulduğunu belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1