banner2
banner34

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyor, mirasına olan minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Atatürk, işgal altındaki Türkiye’yi kurtarmak için, tarih 19 Mayıs 1919’u gösterdiğinde, silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun’a çıkmış, burada Milli Mücadele meşalesini Türk Halkı ile beraber yakmıştır. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile tüm ülke birlik olmuş; yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde, çok büyük fedakarlıklarla vatanı düşmandan kurtarmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur” ifadelerini kullandı.

banner37
Mesajında öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Hocanın, “Sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir’ sözünü hatırlatmak isterim. Sizler ülkelerimizin geleceğisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamak ve O’nun bizlere gösterdiği geleceğe yürümek; modern, çağdaş ve barış içerisinde bir geleceğe yürümek demektir” dedi.

Atatürk’ün en büyük özelliğinin, her zaman Türk Halkı ile iç içe olmasına vurgu yapan Prof. Dr. Hocanın, “Şu an bedenen aramızda olmasa da; fikirleriyle ve düşünceleriyle aramızdadır ve sonsuza kadar aramızda kalmaya devam edecektir. Atatürk’ün fikirlerini yaşatmaya ve sonraki nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Bütün ömrünü Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkı’nın geleceğine adayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, sevgiyle ve büyük bir özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1