banner2
banner34

Denktaş’dan 30 Ağustos mesajı...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 30 Ağustos’un Türk ulusunun şan ve şeref dolu tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu kaydetti.

Denktaş’dan 30 Ağustos  mesajı...
banner45

Denktaş, “Kıbrıs Türk halkı bu destanın sevincini, onurunu ve coşkusunu bugün de yüreğinde hissediyor” dedi.
Serdar Denktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

banner37
“Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, işgal kuvvetlerinin 30 Ağustos Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.
Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın sözleriyle bu zafer ‘yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine de yeni bir akım vermiştir’. Anadolu halkının bu zaferi, bir milletin sömürgeciliğe karşı kazandığı ilk zaferdir. Bu zaferle birlikte Anadolu’nun yabancı işgalinden kurtulmasının önü açılmış, Türk ulusunun şan ve şeref dolu tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri oluşmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bağımsızlık, özgürlük ve aydınlık dolu yolunda yürüyen Kıbrıs Türk halkı olarak 95 yıl önce 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan bu destanın sevincini, onurunu ve coşkusunu bugün de yüreğimizde hissediyor, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1