banner2
banner34

Derya: Tazminat parasını bağışlayacağım

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu hakkında açtığı ‘Zem ve Kadih’ Davası’nın karar duruşmasında, Derya avukatları ile birlikte mahkemede hazır bulundu.

Derya: Tazminat parasını bağışlayacağım
banner45

Derya, kararın açıklanması ile gözyaşlarına hâkim olamadı. Kararın ardından basına kısa bir açıklama yapan CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, geçirdiği süreçte yanında kendisine destek olan herkese ve özellikle avukatlarına sonsuz minnet duyduğunu açıkladı.

Dava sürecinde, CTP Kadın Örgütleri’nin de kendisine gösterdiği destekten ötürü teşekkür eden Derya, davasının şahsi olarak algılanmamasını, hakarete uğrayan her kadının susmaması gerektiğini söyledi.

banner37
Derya, “Hakaretamiz konuşmalarla bu ülkeyi kendi malı zannedenler ve kendini bu ülkenin esas sahibi olarak görenler tarafından susturulamayacağımızı göstermesi açısından da bu davanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz barış ve insan hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz, bütün ülkeye örnek olmasını temenni ederim. Yanımda olan tüm dostlarıma, aileme, örgütlere ve avukatlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Doğuş Derya, ayrıca mahkemenin emir verdiği 45 bin TL tazminatı kadın hakları ve çocuk hakları ile ilgili faaliyette olan örgütlere bağışlayacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1