banner2
banner34

Dr. Cemaller: Okulların kapalı olduğu bir ortamda gece kulübü açılmasını anlayamıyorum

Dr. Cemaller: Okulların kapalı olduğu bir ortamda gece kulübü açılmasını anlayamıyorum
banner45

KTTB Genel Sekreteri Dr. Çağrı Cemaller, yaklaşık bir buçuk yıldan beri öğrencilerin doğru dürüst eğitim alamadığına dikkat çekerek, “Sağlık Üst Kurulunun son aldığı tavsiye kararında gece kulüplerinin de açılabileceğine dikkat çekilmesini hayretle karşıladım, biz hekimler olarak başından beri okulların yüz yüze eğitime başlayabilmesi için ilgili taraflara tüm önerilerimizi sunduk ve önlemleri izah ettik, ancak geldiğimiz aşamada gece kulüplerinin okullardan öncelikli bir konuma gelmesine anlam veremiyorum” dedi.

KTTB Genel Sekreteri Dr. Çağrı Cemaller, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemi gündemini değerlendirdi. Dr. Cemaller, salgında vaka sayısında bir düşüş yaşanmasına karşılık özellikle genç ağır hasta sayısındaki artışın önemine dikkat çekti. Cemaller, son dönemlerde halkın süreçten biraz da bunalmasını buna en büyük etken olduğunu kaydetti. Cemaller, sürecin zor olduğunun herkes tarafından taktir edilmesine karşın tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Çağrı Cemaller, “havaların da ısınmaya başladığı bu günlerde maske belki insanlarımızı sıka bilir ancak maskenin koruyucu olduğunu unutmadan bulunduğumuz ortamlarda kurallara harfi harfine uymalıyız, aksi taktirde bugün düşen vakalar bir anda yine patlamaya geçer ve sağlık sistemimizin bu kez üstüne ağır bir yük biner” şeklinde konuştu.

banner37
Bu dönemde insanların kapalı ortamlarda serinlemek amacıyla başvurdukları klimaların yarattığı tehlikelere de dikkat çeken Cemaller, klimanın oda içerisindeki havayı abzorbe etmesi nedeniyle salgını tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Açıklamalarında, yaklaşan bayram nedeniyle gerçekleşecek ziyaretlerde dikkat edilmesi gereken hususlara da işaret eden Dr. Çağrı Cemaller, bayram ziyaretlerinin yaşlı büyüklerimizi korumak adına minimum düzeyde tutulması gerektiğini, eğer imkan var ise de online kutlamalar yapılabileceğini vurguladı. Cemaller, “Veriler bize en fazla bulaşın olduğu ortamların maskesiz dolaştığımız evlerimiz olduğunu göstermektedir” dedi.

Cemaller, bayram nedeniyle alınan “Kapalı Turizm” kararını da eleştirerek, bu yöntem birilerine yarar sağlarken toplumu riske atabileceğini kaydetti. Cemaller, “Otel çalışanları ülkeye gelenler geri döndükten 2 gün sonra halkın arasına karışabilecek bu da yeni bir bulaş dalgası adına tehlikelidir” şeklinde konuştu.

Programın sonunda ülkede sürekli açılan üniversite kalitesi ve öğrenci profiline de değinen Dr. Çağrı Cemaller, sürekli mantar gibi artan üniversitelerin niteliğinin mutlaka sorgulanması gerektiği üzerinde durdu. Cemaller, yükseköğrenim için ülkeye gelen 3. Dünya ülkesi öğrencileriyle ise sağlıklı bir iletişim kurulmasının önemine dikkat çekerek, “Bu şahısların farklı dil ve kültürlere sahip olduklarını göz ardı etmemiz ve alınan  önlemlerin onlara da sağlıklı ulaşmasını sağlamalıyız, aksi bize birlikte yaşamayı tercih eden öğrenciler arasında ne kadar çok vaka çıktığını kısa bir süre öncesine kadar çok net göstermiştir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2021, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1