banner2
banner34

Dünya dijital turizm fuarında, KKTC nerede?

Dünya dijital turizm  fuarında, KKTC nerede?
banner45

banner37
Turizm sektörü, uzun bir aranın ardından 2021 yılında 14.nci Travel Turkey İzmir Dijital Platformu ile Fuarcılığa “merhaba” derken, KKTC maalesef ortalarda yoktu.

KKTC’nin turizm sezonunu 1 Nisan’da açmayı planlamasına rağmen özellikle 2021-22 yılları tanıtımı için büyük bir fırsat olacak İzmir’deki Dijital fuar maalesef değerlendirilmedi. ve büyük bir fırsat kaçırılmış oldu. Son üç aydır tüm Sosyal Medya'da sık duyurusu yapılan ,Türkiye'de vede Avrupa'da ilk defa organize edilen Dijital Turizm Platformu 25-26 Şubat tarihlerinde üç gün boyunca Uluslararası vede Ulusal Sektör'ün çeşitli dallarındaki kurum ve kuruluşların,turizm profesyonellerinin, çeşitli STK 'ların yetkililerinin, Panel, Seminer, Konuşma, Bölge ve Ülke tanıtımları ile devam edecektir.

Ne KKTC Turizm Bakanlığının ne de turizm örgütlerinin yaşanan pandemic koşullarında büyük imkan sunabilecek dijital fuara neden ilgi duymadıkları ve katılmadıkları turizim çevreleri tarafından merak edilmektedir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı Turizm Bakanı Sn.Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Belediye Başkanı Sn.Tunç Soyer, TÜRSAB Başkanı Sn.Firuz Bağlıkaya ve Protokoldeki diğer ilgililerin konuşmaları ile dün 25 Şubat saat 11.00 de resmen açıldı. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin ilk sanal fuar alanı “Digital İzmir Fair” platformunda buluştu. 27 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek fuar, “ttidigital.izfas.com.tr” adresinden online olarak takip edilebilecek.

Türkiye turizm sektörünün ilk sanal fuarının açılışında konuşan TC. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugüne kadar Türkiye'de 7 bin 800 tesisin Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandığını, yaşanan sağlık krizinin küresel ölçekte yavaş yavaş geride bırakılmasıyla sektörün yeniden yükselişe geçeceğini vede 2021 Turizm sezonunun Nisan ayı başında başlatılabilmesi için tüm gerekli çalışma ve planlamaların yapılmakta olduğunu,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise pandemi sonrası turizmde önemli fırsatlar oluşacağını belirterek “İzmir adına bu fırsatları doğru değerlendirebilmek için gereken tüm çalışmaları paydaşlarımız ile tamamlayarak 2021 yılı Turizm hareketliliği bağlamında İzmir Dijital Turizm Platformunu sezon öncesinde en uygun bir zamanda organize ederek Turizm Dünyasına katkı sunmuş olduk '' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1