banner2
banner34

“Eğitim Bakanlığı harekete geçmeli”

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ile TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde, öğrencilere “dini baskı” yapıldığı iddialarını değerlendirdi

“Eğitim Bakanlığı harekete geçmeli”
banner45

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde, öğrencilere “dini baskı” yapıldığı iddialarıyla ilgili Eğitim Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki bir grup öğretmen, Türkiye’den görevlendirme ile gelen meslek dersi öğretmenlerinin ve görevlendirme muavinlerinin, okuldaki öğrencilere dini baskı uyguladığını iddia ederek, 29 Aralık 2017’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na şikâyette bulunmuştu.

Çocukların maruz kaldığı “dini baskı” iddiaları hakkında TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Eğitim Bakanlığı’nın hemen harekete geçmesi gerektiğini bildirirken, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın da Eğitim Bakanlığı’na çok ciddi görevler düştüğünü söyledi.

İdris: Çocuklarımızın geleceği için endişeliyim

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, bu iddialarla ilgili Eğitim Bakanlığı’nın hemen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bakanlığı’nın bu iddiaları sorgulaması gerektiğine dikkat çeken İdris, toplumun kamplara bölünmesi ve insanların birbirleriyle çatışmaya girmesi endişesini taşıdıklarını kaydetti.

“Eğer bu tip dayatmalar sürerse, bu durum eninde, sonunda sokağa yansıyacak” diyen İdris, ülkemizin bu çatışmayı sokakta da yaşayacağını belirtti.

banner37
Okulda yapılan baskıların, mahalle baskısı olarak sokağa da yansıyacağını iddia eden İdris, “içki içene, yeni yılı kutlayana” tepki şeklinde olumsuz bir sürece doğru gidileceğinin altını çizdi.

Bunu birçok kez anlatmaya çalıştıklarını fakat anlatamadıklarını söyleyen İdris, “Çocuklarımızın geleceği için endişeliyim” dedi.

İdris, bu haberleri duyduğunda üzüldüğünü ifade eden ederek, “Açıkçası şaşırmadım ama bu tip şeylerin olacağını anlatmaya çalışmıştık” diye ekledi.

Sorakın: Eğitim Bakanlığı’na çok ciddi görev düşüyor

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın da söz konusu okulda, yönetim bağlamında ciddi zafiyetlerin olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

“Okuldaki müdürün bu yaşananlara fırsat vermesi, başlı başına bir başarısızlıktır” diyen Sorakın, Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma başlatması gerektiğine dikkat çekti.

Sorakın, görevlendirme müdür muavinleri konusunun hem yasal, hem de etik olmadığını ifade ederek, görevlendirmeyle gelen birinin okulda idareci pozisyonunda görev almasının yasal ve etik olmadığını vurguladı.

Erdoğan Sorakın, bu konuda Eğitim Bakanlığı’na ciddi görev düştüğünü yineleyerek, okul idaresinden başlayarak bir soruşturmaya gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Okul dışı etkinliklerde bahsedilen olayların yaşanması kabul edilebilir değildir” diyen Sorakın, öğrencilerin ciddi anlamda baskı altına alındığının iddia edildiğini, bu konuda, Eğitim Bakanlığı’na çok ciddi görevler düştüğünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1