banner2
banner34

Elcil: Erdoğan’ın hedefi Türkiye’deki Sünni-İslam yapıyı burada da hayata geçirmek

Elcil: Erdoğan’ın hedefi Türkiye’deki Sünni-İslam yapıyı burada da hayata geçirmek
banner45

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük hedefi Türkiye’yi bir islam devletine dönüştürmek ve hayalindeki Sünni-İslam yapının aynısını Kıbrıs’a da dayatmak olduğunu kaydetti. Elcil, “Erdoğan kendini halife olarak görüyor ancak biz Türkiye’de ne varsa KKTC’de de aynısı olacak zihniyetine izin vermeyeceğiz” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında son yaşlanan gelişmeleri değerlendirdi. Elcil, Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın Türkiye’deki Erdoğan rejiminin temsilcileri tarafından bilinçli ve maksatlı olarak farklı yorumlayarak Kıbrıslı Türklere yönelik bir linç kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Elcil, Erdoğan’ın en büyük hayalinin 1950’lerin politikası olan Kıbrıs’ı geri alma planını bu kez de milliyetçiliğin yanına islamı da katarak yürürlüğe koyduğunu kaydetti. Elcil, Erdoğan yönetiminin dini siyasi bir alete dönüştürerek Kıbrıslı Türklerin tüm organlarına karşı yoketme kampanyası başlattığını belirtti.

Türkiye’nin bugün hem ekonomik hem de demokratik haklar açısından dünya nezninde sorgulanır bir durumda olduğunu kaydeden Elcil, uluslararası alanda köşeye sıkışan Erdoğan’ın Kıbrıs’ı iç kamoyunaa karşı bir kazanım aracı olarak kullanmaya çalıştığını belirtti.

banner37
Bu koşullarda Cenevre’de gerçekleşecek toplantıyı “Önemli bir dönüm noktası” olarak nitelendiren Şener Elcil, “AKP’nin bir kez daha Kıbrıslı Türkleri bir rehin olarak kullanmasına göz yummayacağız” dedi.

Türkiye ile Tatar’ın savunduğu “İKİ Devletli” çözüm şeklinin aldatmaca olduğunu belirten Elcil, Türkiye’nin kendisinin bile tanımadığı bir devleti dünyaya nasıl tanıtacağını sordu.

Cenevre sürecinde AKP’nin uluslararası kamuoyundan istediği tavizleri koparması halinde 180 derece dönebileceğine işaret eden Elcil, bu açıdan ülkedeki tüm kesimlerin haklarına sahip çıkmasını talep etti.

Şener Elcil, Cumartesi günü “Bu memleket Bizim Platformunun” gerçekleştireceği eylemin dünyaya adada çözümün tek yolunun Federasyon’dan geçtiğini bir kez daha ilan edeceğini belirterek, bu sesin güçlü bir şekilde çıkması için vatandaşı önlemlerini alarak eyleme katılmaya çağırdı.

“Tatar Kıbrıslı Türklerin iradesini yansıtmıyor ve biz bu cendereden kurtulmalıyız” diyen elcil vatandaşın bu kritik süreci siyasilere teslim etmeyerek sokağa inmesini istedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hediye aslan
Hediye aslan - 3 yıl Önce

Aklinizi kaybettiniz galiba??sokaga çıkmak niçin??pardon birde ne istiyorsunuz??

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1