banner2
banner34

Elektrikte grev ve eyleme doğru

Kıb-Tek’in özelleştirilmesi konusunda atılan adımların yanısıra elektrik ücretlerine yapılması düşünülen %30’luk zammı görüşmek için El-Sen yönetim kurulu bugün saat 17.00’de toplanıyor.

Elektrikte grev ve eyleme doğru
banner45

Elektrik ücretlerine yapılması düşünülen %30’luk zamma karşı olan ve bu kriz döneminde bu zammın halkı çok zor durumda bırakacağını belirten El-Sen başkan ve yönetim kurulunun, bu zammın yapılmamasını istediği belirtiliyor.

Kıb-Tek çalışanları, son zamanlarda AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı’nın; elektrik üretimi ve Kıb-Tek ile AKSA arasında yapılan protokolün uzatılması yönündeki girişimlerinin yanısıra Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin de elektrik üretiminde AKSA’yı işaret etmesini, özelleştirmeye yönelik adımlar olarak nitelendiriyor. Özelleştirme yerine Özerkleştirmenin yapılmasını isteyen Kıb-Tek çalışanları, El-Sen’in buna karşı duruş sergilemesini istedikleri öne sürülüyor.

banner37
Ekonomi Bakanı Özdil Nami’nin, elektriğe yapılması düşünülen zamma sıcak bakması ve bu yönde yaptığı açıklamaların da kabul edilmez olduğunu sıklıkla dile getiren El – Sen yönetiminin, bugün saat 17.00’de yapacağı toplantıda grev ve eylem kararı alabileceği ileri sürülüyor.

El-Sen’in bugün yapacağı toplantı sonrasında grev ve eylem kararı alması durumunda, eylemlerin ve grevin, Perşembe günü başlayabileceği dile getiriliyor.

El-Sen’in yapacağı dile getirilen grev ve eylem ile ilgili olarak görüşüne başvurulan El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç yaptığı açıklamada, bugün saat 17.00’de toplantı yapacağız. Orada konuları görüşüp karara bağlayacağız. Toplantıdan sonra gerekli açıklamaları yapacağım dedi.

el-senin-grevi-devam-1c6f293154dbb5c93258-001.png

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1