banner2
banner34

Eşimi ben öldürmedim

Eşi Akile Nacisoy Akdoğan’ı öldürmekle suçlanan Yaşar Akdoğan, “Darp”, “Şiddet tehdidi” ve “Adam öldürme” suçlarından yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkemede yeminsiz şahadet veren zanlı Yaşar Akdoğan, “Adam öldürme” suçlamasını reddetti.

Eşimi ben öldürmedim
banner45

 

Yılbaşından bir gün önce, evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Akile Nacisoy Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızı T.A.’nın olaydan 8 ay sonra verdiği ifade doğrultusunda “Cinayet”  şüphesiyle tutuklanan Yaşar Akdoğan hakkında başlatılan soruşturma tamamladı.

Teminat duruşması için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Yaşar Akdoğan, davaları görüşülünceye kadar iki ayı geçmemek kaydıyla, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Akdoğan, “Darp”, “Şiddet tehdidi” ve “Adam öldürme” suçlarından yargılanacak.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun’un huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis müfettişi Eren Gözügüzel’i tanık olarak dinletti.

30 Aralık 2016 tarihinde Akile Nacisoy Akdoğan’ın mutfak balkonundan kendisini atması sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığını ve zanlı Yaşar Akdoğan’a “Şiddet tehdidi” ve “Teknik darp” suçlamalarından dava okunarak serbest bırakıldığını hatırlatan Eren Gözügüzel, 7 Ağustos 2017 tarihinde zanlı Yaşar Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızı T.A’nın bir ifade vererek babasını suçladığını belirtti.

Uzman Çocuk Psikologu Dr. Ayşe Zeki eşliğinde ifade veren T.A’nın annesinin aşağıya atlamadığını ve babası tarafından aşağıya atıldığını söylediğini belirten Gözügüzel, 11 yaşındaki T.A’nın itirafı üzerine baba Yaşar Akdoğan’ın 8 Ağustos’ta tutuklandığını dile getirdi.

“Patoloji raporu bekleniyor”

Zanlının serbest kalması durumunda bir numaralı tanık konumundaki kızına ve komşuları olan diğer tanıklara müdahale etme ihtimali bulunduğunu kaydeden Gözügüzel, ayrıca patoloji raporunun da halen beklediğini söyledi.

Gözügüzel, patoloji raporu doğrultusunda Akile Akdoğan’ın kanında uyuşturucu tespit edilip, edilmediğinin ortaya çıkacağını anlattı.

Eren Gözügüzel, zanlının serbest kalması halinde tanıklara müdahale edip, yurt dışına kaçabileceğine ve zanlının sağlık vücut bütünlüğünün tehlikeye girebileceği ihtimallerine dikkati çekerek, zanlının 3 ayı geçmemek üzere davaları görüşülünceye dek cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.

Boyra itiraz etti...

banner37
Zanlı Avukatı Boysan Boyra, müvekkilinin cezaevine gönderilmesine itiraz etti ve serbest kalmasını talep etti.

Zanlının, bu süreçte 3 kez yurtdışına çıkıp geri döndüğünü söyleyen Boysan Boyra, müvekkilinin kaçma şansı varken ülkeye geri döndüğünü, bu nedenle tutuklu kalmasına gerek olmadığını ifade etti.

Maktul Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın 8 ay önce başladığını ve tamamlandığını savunan Boysan Boyra, elde edilebilecek hiçbir emare ve alınacak başka hiçbir ifade olmadığını iddia ederek, “kendi öz çocuğu 8 ay sonra babasını suçladı, bunun dışında da başka hiçbir delil yoktur ve bu konuda tahkikat tamamlanmıştır. Bugüne kadar müvekkilim kaçmak için hiçbir girişimde bulunmadı ve tanıklara da müdahale etmedi” dedi.

Maktul Akile Nacisoy Akdoğan’ın hayatını kaybetmeden önce Ç.S. isimli bir şahsa “artık ölmek istiyorum” şeklinde mesaj gönderdiği iddiasında bulunan Avukat Boysan Boyra, müvekkilinin serbest yargılanmasını talep etti.

Akdoğan suçlamayı reddetti...

Mahkemede yeminsiz şahadet veren zanlı Yaşar Akdoğan, “darp” ve “şiddet tehdidi” suçlamalarını kabul ederken “adam öldürme” suçlamasını reddetti.

Eşiyle bir dönem sorun yaşadığını ve o dönemde de ona barışmak için mesaj attığını kaydeden Akdoğan şu şekilde konuştu:

“Kaynanam suçlu arıyor. Eşimi ben öldürmedim. Benden çocuklarımı yasal olmayan bir şekilde aldılar. Asıl amaçları çocukları almak değil, eşimle birlikte sahip olduğum mal varlığına el koymaktır. Ben bu 8 aylık süreç içerisinde yurt dışına gittim. Hiç birinden kaçmadım. Geri geldim. Şimdi de kaçmam.”

Cezaevine gönderildi...

Akdoğan’ın ardından savunma makamının getirttiği tanıklar dinlendi. 3 tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme kısa bir ara vererek, kararını açıkladı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun, zanlının 2 ayı geçmemek üzere davaları görüşülünceye dek cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu arada Akile Nacisoy Akdoğan’ın ailesi de Girne Kaza Mahkemesi’nin vereceği kararı öğrenmek için mahkeme binasının karşısında bekledi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Ceren ÖZBİL

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1