banner2
banner34

Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali yapılıyor

Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali yapılıyor
banner45

Kuzey Kıbrıs'ın prestijli eğitim kurumlarından TED Kuzey Kıbrıs Koleji, 11 Haziran Pazar günü Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali'ne ev sahipliği yapacak.
Festival, çocukları bilim ve mühendislik alanlarına ilgi duymaya teşvik etmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen FIRST® LEGO® League Explore fuarlarını içermektedir. Bu yılki Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali'nde, "Super Powered" temasıyla yenilenebilir enerji kaynakları üzerine odaklanılacak. 6-10 yaş arası çocuklar, elektrik enerjisinin üretiminden tüketimine olan yolculuğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve çevre üzerindeki etkilerini araştıracaklar. Ayrıca, seçtikleri problemlere yönelik çözüm önerilerini sunacaklar. 
Bu yıl 130 takımın rekor düzeyde başvurduğu Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali, Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi, MasterKids, Mutlu Çocuklar Bilim Parkı ve Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı tarafından organize edilmektedir. Molto, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Zekai&Zekai ve Northernland gibi sponsorlar da etkinliğe destek vermektedir. Festivalin programı şu şekildedir: - 10:00 - 10:15: Takım hazırlıkları - 10:15 - 10:30: Açılış töreni - 10:30 - 11:00: Açık fuar - 11:00 - 11:40: Gözlemciler ve değerlendirme (Ziyarete kapalıdır) - 11:40 - 12:30: Kapanış töreni 

banner37
Balın: Etkinlik düşünme, araştırma, sorgulama ve sunum becerilerini artıracak

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi Direktörü Mert Balın, bu etkinliğin çocukların bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik, kodlama, tasarım, 3 boyutlu düşünme, araştırma, sorgulama ve sunum becerilerinin gelişimine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Kıbrıs'ta düzenlenen bu uluslararası etkinliğe ortaklık yapmaktan ve çocukların uluslararası platformda kendilerini gösterebilmelerine olanak sağlamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Balın, Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali'ne katkı sağlayan tüm destekçilere teşekkürlerini iletti. Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali, çocuklara bilimi keşfetme, yaratıcılıklarını geliştirme ve geleceğe yönelik çözümler üretme fırsatı sunarak, genç nesillerin inovasyon ve enerji konularında yetkinlik kazanmalarına önemli bir katkı sağlamaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1