banner2
banner34

Glapsides ile DAÜ Beach Club arasına kaplumbağalar yumurta bıraktı

Glapsides ile DAÜ Beach Club arasına kaplumbağalar yumurta bıraktı
banner45

Kıbrıs’ın en önemli değerlerinden olan kaplumbağaların Mağusa sahillerine yumurta bırakmalarında artış yaşanmaya başlandı.
Kaplumbağa koruma alanlarının dışına da bırakılan yumurta alanlarının koruma altına alınması gündeme geldi.
Bayram tatili boyunca Glapsides ile DAÜ Beach Club arasındaki alana iki kaplumbağanın yumurta bıraktığı tespit edildi.

banner37
Kaplumbağaların yumurta bıraktığını tespit edenlerden öğretmen Ulus Irkad sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla yaşananlara dikkat çekti.
Ulus Irkad’ın paylaşımı şöyle:
“Birkaç gündür Glapsides Plajı'nda iki kaplumbağanın gelerek yan yana yumurtalarını bıraktığı bir yer tespit ettik. Bu yer DAÜ Plajı'na gitmeden Askeri Turistik Tesisin önündeki sahildir. İki yumurtlama yerini arkadaşlarla yukarıda olduğu gibi işaretledik. Fakat bugün bilhassa akşamleyin ve herhalde sabahtan sonra ilerleyen saatlerde ciplerin bu bölgelerde pervasızca dolaştığını da tekerlek izlerinden tespit etmiş bulunuyoruz. Sayın yetkililer, Sayın ilgililer ve de Sayın halkımız, lütfen ne olur bu bölgede tespit ettiğimiz ve işaretlediğimiz bu iki yeri canımız gibi koruyalım. Sizlerden hassaten istirham ediyoruz...”
Birkaç gündür Glapsides Plajı'nda iki kaplumbağanın gelerek yanyana yumurtalarını bıraktığı bir yer tespit ettik. Bu yer DAÜ Plajı'na gitmeden Askeri Turistik Tesisin önündeki sahildir. İki yumurtlama yerini arkadaşlarla yukarıda olduğu gibi işaretledik. Fakat bugün bilhassa akşamleyin ve herhalde sabahtan sonra ilerleyen saatlerde ciplerin bu bölgelerde pervasızca dolaştığını da tekerlek izlerinden tespit etmiş bulunuyoruz. Sayın yetkililer, Sayın ilgililer ve de Sayın halkımız, lütfen ne olur bu bölgede tespit ettiğimiz ve işaretlediğimiz bu iki yeri canımız gibi koruyalım. Sizlerden hassaten istirham ediyoruz...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1