banner2
banner34

Güngördü: Pandemi sürecini el birliğiyle atlatacağız

Güngördü: Pandemi sürecini el birliğiyle atlatacağız
banner45

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Pandeminin neden olduğu sağlık ve maddi kayıpların toplumun tüm katmanlarının el ele vermesi sonucu atlatılabileceğini vurguladı.

Nidai Güngördü, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında Girne’de son durumu ve salgın nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Güngördü, Girne Belediyesi’nde bu sabah itibarıyla 9 pozitif vaka, Bellapais’te ise bu sayının 21 olduğunu belirtti.

Nidai Güngördü, “ Belediyemizde hizmetli bir kadın hizmetlimizin bugün test sonuçları pozitif çıktı, söz konusu çalışanımız ve 2 temaslı çocuğunu izole ettikBugün itibarıyla 9 pozitif vakamız var ve bu vakaların bir tanesi diğerlerine göre maalesef daha ağır durumdadır. Beellapais köyümüzde ise 21 pozitiv vakamız var. Köyde yapılan 150 tesin sonuçları ise negatif çıktı” dedi.Aşı merkezi ve

“Sağlık Bakanlığına aşı ve test merkezi sağladık”

banner37
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bakanlar Kurulunun yerel yönetimlerle iş birliği kararının ardından Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin talebi doğrultusunda belediyenin eski merkez binasını bölgedeki vatandaşların aşılanmaları için bakanlığın emrine verdiklerini kaydetti. Nidai Güngördü, PCR testleri konusunda sıkıntılı olan yeni limandaki işlemlerin de daha sağlıklı yürütülebilmesi için Leymosun Kültür Evini PCR merkezine dönüştürdüklerini açıkladı.

“Esnaf Zor durumda”

Açıklamalarında pandemi nedeniyle bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Güngördü, “Girne esnafı diğer bölgelerin aksine gelirini sadece ülkeye gelen turistten elde edebilmekteydi, pandemi nedeniyle bu olanak maalesef ortadan kalktı ve çarşıda nerdeyse yaprak bile kıpırdamıyor. Hükümetten beklentimiz zor durumda olan bu insanlara el atmasıdır. Biz belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz ancak bugün belediyelerimizin gelirlerinde de büyük kayıplar yaşaanmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kumarhaneler denetlenmiyor algısı yanlış”

Toplumdaki kumarhaneler denetlenmiyor yönündeki algının anımsatılması üzerine ise Nidai Güngördü, bu yerleşmiş algının yanlış olduğunu kaydetti. Güngördü, “ Belediye ekipleri, kaymakamlık ve polis açık oldukları dönem kumarhaneleri sürekli denetledik, toplumda sürekli kumarhaneler üzerinden anti bir propaganda var, ancak unutulmaması gereken en önemli husus Girne içi ve cıvarında 15-16 kumarhanesi olan 5n yıldızlı otelimiz var ve buralar da hem istihdam hem de ekonomimize katkı anlamında ciddi meblağlar ödemektedir. Ülkede her kesim kurallara uyarsa ve gerekli merciler de denetlemelerini yaparsa bir sorun oluşmaz” dedi.

Göngördü açıklamalarının sonunda hükümete de seslenerek hem belediyeler yasası hem de yerel yönetimlerin katkı payı noktasında kendileriyle ortak bir zeminde uzlaşma çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1