banner2
banner34

İncirli: Bu ülke Tatar’dan ibaret değil

İncirli: Bu ülke Tatar’dan ibaret değil
banner45

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, KKTC’nin salt Cumhurbaşkanı Tatar’dan ibaret olmadığını belirterek, Cenevre’de masayı berhava eden görüşlere karşı durmayı sürdüreceklerini ve adada bir çözüme ulaşıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Net Haber Web TV’de Kıbrıs sorunu ve ülke gündemini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre öncesi ve Cenevre’de de kendinden farklı düşünen kesimlerden görüş almadan masayı yok etmeye yönelik öneriler sunduğunu kaydetti. Sıla Usar İncirli, “sn. Tatar, Cenevre’de yer alan parti başkanlarından bile bir takım bilgileri gizleme gereği duydu ve bunu da bilgilerin sızmaması şeklinde gerekçelendirdi, Sn. Tatar, bu tavrıyla halkın oraya getirdiği insanlara hakaret etti, ardından da meclisteki birleşime katılmadığımız için bizi eleştirdi, Sn Tatar, önce kendi insanına güvenmeyi öğrenecek görüşleri farklı olsa bile, ardından da eleştirilecek bir şey varsa birlikte eleştireceğiz” dedi.

banner37
CTP’nin Kıbrıs sorunundaki görüşlerinin başından beri bilindiğine işaret eden İncirli, “Bu ülke Tatar’dan ibaret değil ve biz görüşlerimizi her platformda dillendireceğiz, bu adada gerçekçi bir çözüm Federasyondur” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında hükümetin icraatlarını da değerlendiren İncirli, “Maalesef ülke olarak çok şansız bir dönemden geçmekteyiz, çünkü ülkenin başında başarısız ve basiretsiz bir hükümet söz konusudur ve buraya gelmemizde en büyük suç HP’nin ciddi bir sorun olmamasına karşın 4’lü hükümeti bozmasıdır dedi.

Bugün hala yüz yüze eğitimin başlayamamasının sağlık kadar önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken İncirli, okulların açılmadığı bir ortamda gece kulüplerini açma kararına bir anlam veremediğini kaydetti.

Açıklamalarının sonunda, vatandaşlara bayram süresince dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda da uyarılarda bulunan Dr. Sıla Usar İncirli, “Bu bayram maalesef diğer bayramlara benzemiyor, öpüşmeyi, kucaklaşmayı lütfen yapmayalım, maske ve önlemleri bırakmayalım, çekirdek aile dışında kapalı ortamlara yoğunlaşmayalım, geleneksel bayram yemeklerimizi de mümkünse bahçede yiyelim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1