banner2
banner34

İzcan: AKP Kıbrıslı yurtseverlerinden korkuyor

İzcan: AKP Kıbrıslı yurtseverlerinden korkuyor
banner45

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye’deki AKP yönetiminin adanın kuzeyindeki yapıyı sistematik bir şekilde değiştirerek iradeyi eline aldığını, ancak 24 Nisan Referandumunda sokağa yansıyan sesin kavganın henüz bitmediğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade etti. İzcan, “Erdoğan, Tatar’ı Saner’i ve UBP’yle DP ve YDP’yi yanına almış olabilir ama Lefkoşa’nın iki yanından yansıyan Federal Kıbrıs sesleri ta Cenevre’ye kadar ulaştı bu da AKP’nin Kıbrıslı yurtseverlerden korktuğunun en somut göstergesidir” dedi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında Kıbrıs sorunu ve Cenevre zirvesini değerlendirdi. İzcan, Türkiye’nin Cenevre’ye Maksimalist taleplerle gittiğini ancak buradan bir kazanım elde etmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Geçtiğimiz Cumartesi Annan Referandumunun yıldönümünde sokağa yansıyan sesin Türkiye’nin Tatar’a söylettiği “İki Egemen Devlet” tezinin gerçekleri yansıtmadığının en somut göstergesi olduğunu anlatan İzcan, “ Kıbrıslı Türklerle Rumların eş zamanlı ve ilk kez birlikte ortaya koydukları Fedaral Kıbrıs istenci Cenevre’ye ulaştı” şeklinde konuştu.

banner37
Gelinen bu kritik aşamada birlikteliğin sağlanmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan İzcan, Kıbrıs’ın geleceğine ilişkin son sözü Kıbrıslıların söyleyeceğini kaydetti.

“Biz siyasi görüşümüz ne olursa olsun farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ortak vatan hedefiyle mücadele edersek kimse adada ne Taksim ne Enosis ne de İlhakı gerçekleştirebilir” diyen İzcan, sokağın sesinin hiç kısılmaması gerektiğini vurguladı.

UBP’yi AKP’nin Kıbrıs’taki temsilcisi olarak nitelendiren İzcan, “Tatar ve UBP Erdoğan ne emir verirse bunu uygulamakla yükümlüdürler, biz bu ülkenin yurtseverleri olarak bu dayatmalara geçit vermeyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1