banner2
banner34

Kanber: Tek derdimiz ayakta kalmak

Kanber: Tek derdimiz ayakta kalmak
banner45

Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, oda olarak verdikleri mücadelenin ayakta kalma mücadelesi olduğunu belirterek, “Zümresel bir beklentimiz yok kavgamız toplumun tüm kesimlerinin ayakta kalabilmesini sağlamaktır” dedi.

Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Kanber, bir çok kesim gibi esnafın da bitme noktasına geldiğine işaret ederek, siyasi mekanizmayı ülkenin gerçeklerine göre adım atmaya davet etti. Hükümetin ülke gerçeklerinden tamamen kopuk ve “Ben yaparım olur” mantığıyla hareket etmesinin sorunu içinden çıkılamaz bir noktaya taşıdığına işaret eden Kanber, “Bu noktada kendini muhalefet olarak tanımlayan siyasi partilere de görevler düşmekte, karşınızda iyi niyetten anlamayan ve bunu suiistimal eden bir yapı var buna göre hareket edin” şeklinde konuştu.

Toplumsal paydada buluşmak üzere bir dizi ziyaretler başlattıklarını anlatan Kanber, hedeflerinin 1 buçuk aylık bir sürede Bin 500 işletmeyle görüşüp doğru yol haritası ve strateji belirlemek olduğunu kaydetti.

banner37
“Bu ülke bizim ve toplumsal faydayı düşünmediğimiz sürece de biz kaybeden taraf olacağız, biz sadece esnaf kurtulsunun peşinde değiliz, bizim derdimiz insanların akakta kalabilmesini sağlamaktır” dedi.

Şu an ülke yönetiminde bulunanların bir akıl tutulması yaşadığını ve sorunlara salt milliyetçilik noktasından  bakmakla sorunların çözülebileceğine inandıklarına vurgu yapan Mahmut Kanber, bunun hayal ve ülkeye zarar vermekten başka bir anlam taşımadığını belirtti.

“Sorunları çözeceğiz” diye iş başına gelenlerin ne sağlık ne de ekonomik sıkıntılara çare üretemediklerini belirten Kanber, “Şimdi bakıyoruz kendi hükümet protokollerinde taahhüt ettikleri seçimi bile gelen seneye ötelemeye çalışıyorlar, aslında bunların tek dertleri işgal ettikleri koltuklarıdır, o zaman o koltukları da alıp evlerine gitsinler ki en azından toplumun önü açılsın” dedi.

Oda olarak turizmin kısıtlı da olsa açılmasına itiraz etmediklerini anlatan Mahmut Kanber, burada hedefledikleri şeyin en azından tedarikçilerin ve otel çalışanlarının olsun bir nefes almasını olanak sağlamak olduğunu kaydetti.

Açıklamalarının sonunda Kıbrıs sorununa da değinen Mahmut Kanber, adada çözüm şeklinin BM parametrelerinde yer aldığı şekliyle Federasyon olduğuna işaret ederek, bunun dışında modellerle çözüm aramanın pek mümkün olmayacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1